RockShock

Internetový rockový magazin

Devátý ročník krnovského festivalu North-Eastern Open Air už buší na dveře, a to velmi mocně

Text: Jiří Olszar

Loni to bohužel na poslední chvíli nevyšlo, ale letos se mohou všichni příznivci festivalu North-Eastern Open Air těšit na pěkně vypečenou akci. Pořadatelům se podařilo částečně zachovat původně plánovaný program, ale přidali do soupisky i nějaká nová jména, a celkový line-up tak vypadá velice zajímavě. Kdo se tedy 17. července 2021 (od 14.00 hod.) chystá do areálu SVČ Krnov, rozhodně nebude litovat.

A vybírat bude určitě z čeho, neboť žánrově jsou pozvané kapely velice pestré. Návštěvníci se svezou na vlně hard rocku přes úderný hardcore a symfonický black až k melodickému death metalu. Sibiřská horda WELICORUSS, jejímž domovem je už několik let naše republika, ujíždí právě na symfonickém black metalu a dělá to fakt dobře, jak ostatně ukazuje poslední deska Siberian Heathen Horde. Chybět samozřejmě nebude ani pořádající crossover/hardcorová smečka TARTARO:S. Tahle zkušená parta se na čas odmlčela, ale před třemi lety se znovu probudila k životu a loni dokonce vydala svůj zbrusu nový počin Heart & Soul, který ale zatím nestačila pokřtít. Možná to vyjde právě na festivalu…

Návštěvníci se mohou dále těšit na hardrockové DEFIBE z Opavy, zajímavý hudební mix naservírují crossovermetaloví HEADLOCK a moderní metal s prvky djentu bude možné slyšet v podání olomouckých TRIBE OF MISERY. Kdo má rád slovenštinu, určitě si nenechá ujít její jedovatou hardcorovou podobu v podání TRUE REASON. A možná dostanou fans i nějaký bonus v podobě nových skladeb, které kapela připravuje pro své třetí album. To plzeňští INNERSPHERE svou novou muziku již stihli oficiálně představit. Stalo se tak v únoru tohoto roku, kdy vyšla novinka Omfalos, která je prostě skvělá a naživo bude ještě lepší. A s tou nejnovější novinkou dorazí další zkušená smečka, pražští KONFRONT. Svůj neurvalý punk/hardcore před nedávnem vtiskli do zbrusu nové nahrávky Versus. Kdo bude vítězem v pekelném souboji fanoušci versus Konfront, o tom se přijďte přesvědčit sami na North-Eastern Open Air.

Související odkazy:
www.northeastern.webnode.cz
www.facebook.com/northeasternopenair
www.facebook.com/tartaroskrnov
www.bandzone.cz/legendoftartaros


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1053

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *