RockShock

Internetový rockový magazin

Kapela Sebedrás a Filip Horáček skandují: „Kdo neskáče, není Petr Čech!“

Text: Honza Kistanov
Foto: archiv skupiny

Skupina SEBEDRÁS vedená spisovatelem a scenáristou Jiřím Vaňkem vydává svoji první píseň Kdo neskáče, není Petr Čech, ve které hostuje Filip Horáček (Prohrála v kartách). Singl doprovází zábavný videoklip inspirovaný Handkeho knihou Úzkost brankáře při penaltě. Sebedrás vydá na podzim album Radiopop.

„Ta písnička vznikla po tom, co Petr Čech udělal chybu v zápase s Tureckem na Mistrovství Evropy 2008. Přemýšlel jsem, co se mu mohlo honit hlavou, mám pro to pochopení, celej život chytám amatérský fotbaly a bídnejch gólů jsem dostal spoustu,“ osvětluje vznik písničky Jiří Vaněk. „Celá deska bude plná hostů, s Filipem Horáčkem jsem viděl spoustu zápasů v hospodě i naživo, takže vím, že má skvělej fotbalovej ječák, co se k týhle hospodský halekačce hodí, a navíc umí výborně vymejšlet druhý hlasy,“ doplňuje Vaněk.

Videoklip se natáčel na začátku května v Praze. „Jirka Vaněk původně přišel s jednoduchým lyrics videem, jak si s kapelou kope o zeď. Ale trochu nám to nabobtnalo,“ pobaveně komentuje vznik videa, ve kterém vystupuje skoro třicet herců a komparzistů, režisér Jiří ‘Diarmaid‘ Novák. Zopakoval si spolupráci s Jiřím Vaňkem ze seriálu Comeback nebo dokumentů ČT Na cestě a Národní klenoty. Hlavní roli nešťastného brankáře hraje Jakub Albrecht z Divadla pod Palmovkou, který s Vaňkem spolupracoval na úspěšných divadelních adaptacích blogů 1000 věcí, co mě serou a Poslední důvod, proč se nezabít.

Kapela Sebedrás líně existuje už 10 let ve složení Jiří Vaněk (zpěv, kytara), Petr Ulrich (bicí), Jiří Špiller (baskytara) a Tomáš Holeček (kytara). Ještě pod názvem Zabiják a Borci vydala v roce 2014 u labelu Červený kůň demonahrávku Folkpunk. Písně Jiřího Vaňka se objevily v seriálu Svět pod hlavou, dokumentárním filmu Generace Singles a divadelní hře Poslední důvod, proč se nezabít.

Na podporu vydání desky Radiopop běží crowdfundingová kampaň na adrese www.hithit.com.

Související odkazy:
www.sebedras.cz
www.facebook.com/sebedras


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 552

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *