RockShock

Internetový rockový magazin

Valečovské kulturní léto odstartovaly kapely Komunál a Harlej

4. června 2021, Boseň, hrad Valečov

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

A je to tady! Konečně se počasí umoudřilo, teploty odpovídají létu, a právě včas. V pátek 4. června 2021 odstartoval 22. ročník Valečovského kulturního léta. Přírodní amfiteátr pod zříceninou hradu Valečov hostí každý rok interprety napříč všemi hudebními žánry. Nejinak tomu je i letos, a přestože se květnové koncerty musely zrušit z důvodu vládních opatření, od června došlo k rozvolnění a Valečovské kulturní léto právě dnes začalo.

O start se postaraly spřátelené kapely Komunál a Harlej, které společně absolvovaly podzimní tour 2019 s obrovským úspěchem a vysokou návštěvností. O tom, že půjde o pořádný mejdan s báječnou atmosférou, nikdo nepochyboval. Ostatně to už bylo vidět na přilehlých parkovištích, kam se sjížděli fanoušci z různých koutů republiky a dobrá nálada z nich vyzařovala na dálku. Postupně se fanoušci přesouvali do přírodního amfiteátru, ve kterém v loňském roce došlo za finanční podpory obce Boseň k rozšíření jeviště, což všechny kapely jistě velmi ocenily. Na místě byl již připraven merch obou kapel, občerstvení a také točené pivo, alko i nealko nápoje k uspokojení potřeb všech návštěvníků dnešního večera.

Necelou hodinu před zahájením dnešního dvojkoncertu se ujal slova známý moderátor Radia Kiss Martin Hájek, který moderuje Valečovské kulturní léto již poněkolikáté. A svého úkolu se zhostil na výbornou, ostatně jako pokaždé.

A ve 20.00 hodin to vypuklo! Fanoušci přivítali obrovským potleskem oblíbenou kapelu KOMUNÁL, kterou není třeba nijak zvlášť představovat. První pecka Chycenej v sítích, která odstartovala nový ročník Valečovského kulturního léta, byla z posledního alba Naše věc. Osmdesátiminutový setlist obsahoval jak hity z nejnovějšího alba, tak i starší věci. Zazněly známé hity Hrobník a smrt, Vlci v nás, Až mě ráno povedou, Volnej pád, Jedenáct hodin do útoku, Strom, Beethoven a další. Při megahitu Je to zlý přišli na pódium Tonda Rauer a Tomáš Hrbáček z kapely Harlej a závěr písně zpívali spolu s Lubošem Suchánkem. Komunál umí vlít fanouškům spoustu energie do žil. Opět to bylo komunálovské tornádo. Chemie mezi fanoušky a kapelou byla jedním slovem úžasná.

Ve 22.00 hodin se rozezněla fanfára, užívaná již několik let jako intro, a kapela HARLEJ předstoupila před rozjařený dav fanoušků, kteří již netrpělivě podupávali a očekávali energickou vypalovačku Zfetovanej. A jak Tonda psal: „250 dní bez koncertu a dneska konečně začínáme. Těším se jak malej Jarda,“ přesně tyto pocity dnes měli všichni – fanoušci i muzikanti. A Harlej začal servírovat fanouškům to nejlepší ze své tvorby. Kapitán Morgan, Z Cuby kiwi, Proměna, Přirození, Tráva, Až tady jednou nebudu… Nadupaná muzika, skvělý zpěv Tomáše Hrbáčka, neustálý pohyb celé kapely po pódiu, kytarová sóla – byla to zkrátka bombastická show. Ze všech muzikantů lilo jak z konve, ale užívali si společně s fanoušky koncert do posledního tónu.

Na závěr patří poděkování pořadatelům za uspořádání a organizaci této parádní akce, zvládli to i přes veškerá opatření na výbornou. Samozřejmě velký dík kapelám Harlej a Komunál za senzační zážitek, který všem už dlouhou dobu chyběl.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1507

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *