RockShock

Internetový rockový magazin

Zemřel bývalý baskytarista heavymetalové skupiny Warrior

Dave DuCey a Rob Farr

Text: A.R.M. / Jiří Olszar
Foto: archiv Roba Farra

Kalifornský metalový veterán ROB FARR, známý především jako baskytarista heavymetalových WARRIOR, kde působil od roku 2004, zemřel ve věku 57 let. Zemřel pokojně ve spánku v neděli 9. května 2021, dva dny po posledním koncertě své cover kapely RADIO 80’S, který proběhl 7. května v kalifofornském klubu The Kraken.

Farrův dlouholetý spoluhráč, bubeník Dave DuCey (Rhino Bucket, Warrior), zveřejnil na Facebooku tuto zprávu: „Jsem v šoku. Můj přítel Rob Farr včera zemřel. Hráli jsme spolu v kapele National Dust osm let a je těžké uvěřit, že je to pravda. Odehráli jsme spolu bezpočet koncertů. Zahráli jsme si například v roce 2009 na festivalu Bang Your Head v Německu a ve stejném roce na Rocklahoma s Warrior. Nahráli jsme spolu dvě alba pro National Dust (The Road Is My Home a National Dust III) a jedno pro Warrior (The Wars Of Gods And Men). Měl vždy krásný úsměv na tváři, miloval hraní na baskytaru a cítil opravdovou lásku k hudbě. Bude mi velmi chybět. Odpočívej v pokoji, Robe.“

Farr vyrostl v San Fernando Valley v Los Angeles, ale v době své smrti pobýval v Oceanside v Kalifornii. Začal hrát v kapelách ve věku 13 let a byl součástí velice aktivní losangeleské scény 80. let jako člen thrashových průkopníků DÉTENTE, HIT & RUN a TIGER ROSE. Do Warrior nastoupil právě v době, kdy skupina připravovala nové album The Wars Of Gods And Men, kde se jako hlavní zpěvák představil Marc Storace z Krokus. V letech 2005 až 2012 natočil tři alba s motorkářskou kapelou National Dust.

Připomenout si jej můžete prostřednictvím těchto videí:
Warrior – Fighting For The Earthwww.youtube.com
National Dust – Rock Mewww.youtube.com


DALŠÍ ČLÁNKY ROCK HEAVEN

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 666

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *