RockShock

Internetový rockový magazin

Jablunkovští Witch Hammer představují pilotní videoklip k nové desce

Text: Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Za vlastním stínem se jmenuje první videoklip jablunkovské rock’n’rollové party WITCH HAMMER, kterým skupina avizuje vydání svého nového, v pořadí pátého řadového alba Absolutno. Natáčení klipu proběhlo v takřka domácím prostředí jablunkovského klubu Rock Café Southock a jeho zpracovaní se ujal zkušený David Havlena (HD art), který je i autorem obalu nového alba.

Za vlastním stínem bude jednou z devíti nových skladeb, které se objeví na připravovaném albu Absolutno. Šest z nich bude tvořit ucelený koncepční příběh inspirovaný románem Karla Čapka Továrna na Absolutno. Je až překvapivé, kolik toho má toto téměř stoleté dílo společného s dnešní dobou.

Je tedy jasné, že tentokrát nepůjde jen o čistě rock’n’rollovou zábavu, ale i o docela vážné záležitosti. Ostatně Witch Hammer už dávno dospěli, a dokonce už oslavili dvacet let existence – tyto kulatiny připomněli i v loňském roce speciálním limitovaným box setem Witch Hammer – 20 let komplet, který je ještě stále k mání na kapelním e-shopu.

Dospěle ale přistoupili nejen k muzice, grafické stránce a textům, ale i ke zvuku. Prvotní nahrávání probíhalo v léty osvědčeném jablunkovském GM Recording Studiu pod dohledem Martina Roženka, finální úprava zvuku, kterou má na svědomí zvukový mistr Wendel Dreiseitl, pak proběhla ve vyhlášeném hranickém studiu Bomb Jack, kde mimochodem vznikly třeba nahrávky Dymytry, Miloše Meiera, Traktoru, Limetallu a mnoha dalších.

Samotní Witch Hammer komentují zvukovou stránku jasně a stručně: „Zní to neskutečně masakrálně!“ Ostatně malou ochutnávku si můžete dopřát právě díky novému klipu Za vlastním stínem. Nutno ještě podotknout, že na přípravě i natáčení alba se podílel i nový bubeník David Janáček, který v loňském roce nahradil dlouholetého člena Roberta Mišuna. O svém talentu už stihl fanoušky přesvědčit i naživo a také z krátkých studiových video ukázek.

Čapkovo Absolutno působilo jako esence na lidi kolem – nejprve pozitivně, než se nakonec vše zvrhlo ve světové šílenství. Witch Hammer ale jistě budou svým Absolutnem působit na všechny hlavně pozitivně, jak je ostatně jejich dobrým zvykem.

Související odkazy:
www.witchhammer.cz
www.facebook.com/Witchhammer.cz
www.bandzone.cz/witchhammer


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 522

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *