RockShock

Internetový rockový magazin

Švédští thrasheři Insane představili další ukázku z chystaného alba

Text: Nathan Birk / Jiří Olszar

Švédská thrashmetalová smečka INSANE právě v těchto dnech představila už třetí ukázku z připravovaného druhého alba Victims, které vyjde 30. dubna u vydavatelství Dying Victims Productions. Skladba nese název At Dawn They Die a poslechnout si ji můžete například na vydavatelském YouTube profilu.

Insane hrnou svůj temný a špinavý thrash metal už více jak deset let a nutno podotknout, že poslech téhle kapely opravdu stojí za to. Že se dosud nesetkali kromě zapřisáhlých thrasherů s širším povědomím, lze považovat přímo za zločin. Je to ale možná dáno i tím, že v jejich zemi momentálně vychází obrovské množství metalových nahrávek, a ne protože by jim chyběla patřičná kvalita. Na kontě mají dvě EP, několik demo nahrávek, a především debut Evil vydaný v roce 2017, na kterém dokazují, jak skvěle se dá v dnešní době servírovat old school thrash.

A Insane se drží svých silných zbraní i na druhém řadovém albu. To je i díky textům, které posluchače zavedou do světa švédských vrahů, ještě temnější než předchozí album Evil. Zejména harmonie zdvojených kytar způsobuje krásné mrazení v zádech. Stejně jako na předchozím počinu ale i zde Insane předvádějí své epické mistrovství při psaní skladeb a dodržení striktní, maximálně pětiminutové stopáže, což je pro thrash metal poměrně zásadní věc, aby vynikla zejména agrese a divokost ruku v ruce s technikou.

Jedinečným aspektem Insane je téměř rock’n’rollová produkce. Nahrávka byla pořízena analogově, bez zbytečných příkras, a je tak opravdová, drsná a pěkně špinavá. Victims je tak zkrátka pro všechny, kdo mají rádi poněkud zatuchlejší přístup a živou atmosféru. Pokud jste tedy připraveni naskočit do rozjetého vlaku, udělejte to hned teď a staňte se jednou z ‘obětí‘ Insane!

Seznam skladeb Victims:
1. Maximum Force
2. The Sword
3. Cruel Command
4. The Theme (Victims)
5. Sinister Night
6. At Dawn They Die
7. Sanitarium
8. Skullcrusher
9. Oblivious Void
10. Tormented Breath

Související odkazy:
www.facebook.com/insanesweden
www.dying-victims.de
www.facebook.com/dyingvictimsproductions


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 482

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *