RockShock

Internetový rockový magazin

Zpátky na jeviště! RockOpera Praha dělá další live stream. Dojde i na Led Zeppelin

Text: Tomáš Kopečný
Foto: Pavel Novák

RockOpera Praha navazuje na svůj úspěšný živý stream z 27. března. V sobotu 10. dubna od 19 hodin se část souboru opět sejde na jevišti, aby divákům zahrála několik hitů z repertoáru divadla i KING SIZE, kapely zakladatelů RockOpery Praha Milana Steigerwalda a Pavly Forest. Nebudou chybět ani speciální hosté v podobě zpěvačky Daniely Gildenlöw Langrové a zpěváků Honzy Tláskala a Martina Sluky. Přenos mohou lidé sledovat na Facebooku divadla (www.facebook.com/rockopera.cz).

První část večera bude opět věnována skladbám skupiny King Size. Zazní písně, které fanoušci při prvním streamu neslyšeli, a to i takové, které se neobjevují v rockové opeře Romeo & Julie. „Odhodláme se k menšímu experimentu. Zahrajeme i jednu převzatou skladbu. Můžete se těšit na Led Zeppelin,“ říká libretistka, zpěvačka a výkonná ředitelka RockOpery Praha Pavla Forest.

Pak se program bude soustředit na skladby, které autorská dvojice napsala přímo pro rockové opery. Vzhledem k hostování Honzy Tláskala a Martina Sluky bude set klást důraz na hororovou operu Frankenstein, ale zazní i něco z Fausta a s přizváním Daniely Gildenlöw Langrové také skladby z prvního a fanoušky dodnes milovaného díla RockOpery Praha Antigona.

V dalším streamu chceme divákům nabídnout zase něco nového. Repertoár máme dost bohatý na to, abychom se nemuseli opakovat,“ dodává Pavla Forest s tím, že první stream pomohl vyburcovat lidi k tomu, aby poslali divadlu na účet peněžité dary, které dosáhly hodnoty vyšší jak 30 000 korun. Stejně jako naposledy budou mít diváci i v sobotu možnost přispívat na účet spolku RockOpery Praha, z. s., s číslem 218895425/0600.

Koncert má oslavit patnáct let fungování divadla i podpořit petici proti hodnocení grantové komise hlavního města Prahy. „S komisí v současnosti jednáme a vedeme konstruktivní diskusi, která by měla vést k získání individuálních grantů. K tomu, aby s námi začala jednat, velice napomohla podpora více jak 3000 signatářů petice,“ říká Pavla Forest.

Více o petici zde: www.rockopera.cz/l/podporte-rockoperu-praha

FB událost – www.facebook.com/events/136721388339452

Záznam minulého streamu – www.facebook.com/watch/live


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 544

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *