RockShock

Internetový rockový magazin

Turečtí Sabhankra představili první singl z připravovaného alba

Text: Nathan Birk / Jiří Olszar

Vydavatelství Saturnal Records právě v těchto dnech oznámilo vydání velmi očekávaného pátého alba turecké black/thrash/deathmetalové smečky SABHANKRA. Nová deska ponese název Death To Traitors, vyjde 21. května 2021 a jako první ochutnávku si mohou posluchači dopřát lyric video k singlu Call To Arms.

Sabhankra vznikli v roce 2001 jako osobní projekt kytaristy a zpěváka Savaşe Sungura pod názvem Constantinopolis. Projekt se stal poměrně brzy dobře známým díky epické tvorbě, v níž se mísily silné deathové prvky s folk metalem. První demo The Sudden Death vyšlo v roce 2002 a o rok později jej následovalo i debutové album For The Empire, které zabodovalo především mezi undergroundovými fanoušky.

Projekt se v roce 2004 proměnil v regulérní kapelu, která se po svém druhém oficiálním koncertu přejmenovala na Sabhankra a začala vystupovat po celém Turecku. Debutové album Powercraft vyšlo v roce 2006, opět přineslo kombinaci extrémního metalu s prvky lidové hudby a dočkalo se i mezinárodního uznání. V roce 2006 vyšlo koncertní DVD, kde se kapela představila spolu s Necrophagist, Orphaned Land a Samael. V letech 2006–2008 se soustředili především na živé představování své tvorby.

Na konci roku 2008 vydali promo nahrávku To Die For A Lie, která předznamenala přípravu nového alba Revenge. Přestože byla deska již natočena, její vydání se nakonec odložilo až na rok 2016. Mezitím vyšly EP nahrávky Our Kingdom Shall Rise (2009) a Swords Of The Night (2011) a také další řadové album Seers Memoir (2014). Nakonec tedy došlo i ke znovunatočení a vydání dlouho plánovaného alba Revenge.

Před vydáním další řadovky From The Frozen Mountains (2018) stihli vydat tři ‘live‘ alba a o rok později ještě EP The Dream Is Dead. Po ročním koncertování a nástupu pandemie začala skupina pracovat na novém albu Death To Traitors, které dokončila koncem roku 2020 a 21. května jej představí celému světu prostřednictvím Saturnal Records.

Death To Traitors zahrnuje šest skladeb semknutých v 36 minutách a je bez pochyb nejextrémnějším dílem kapely. Navzdory své agresi disponuje nahrávka mysticky nadpozemskou atmosférou, tak typickou a jedinečnou pro Sabhankra. Právě toto album by mělo kapelu už definitivně zviditelnit i v širším mezinárodním měřítku.

Seznam skladeb Death To Traitors:
1. Call To Arms
2. Burn Down Their Halls
3. Death To Traitors
4. Heavens Are Fake
5. I Came This Far For Nothing
6. Awakened In The Dark

Související odkazy:
www.facebook.com/SabhankraBand
www.saturnalrecords.com
www.facebook.com/saturnalrecords


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 451

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *