RockShock

Internetový rockový magazin

Natřije jsou závislí nejen na lásce

Text: Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Pop-punkoví NATŘIJE z Chlumce nad Cidlinou tento měsíc přiznali, že jsou ‘závislí‘. Závislí jsou určitě na muzice, ale především představili svůj zbrusu nový videoklip Závislost. Skladba pochází ze zatím posledního EP Figurky (červenec, 2020), jehož produkce, mixu a masteringu se ujalo zavedené studio Resound, o režii a postprodukci samotného klipu se pak postarala Gaby Sittová.

Závislost je, zdá se, mezi fanoušky velice oblíbená, a to i díky samotné hloubce textu. Skupina sama příběh komentuje slovy: „Skladba vypovídá o tom, co zažívá alespoň párkrát za život každý z nás. O tenké hranici, která je mezi láskou a závislostí. O chvíli uvědomění a prozření, že to, co zažíváme, není něčím, co by nás naplňovalo a dávalo nám drive, ale je to něco, co nás ubíjí a co má spíš příznaky a hlavně dopady jako závislosti. O tom, jak jsme tímto stavem zaslepení a nevnímáme nic ani nikoho kolem nás. O chvílích, které oběma zúčastněným způsobují krátkodobé radosti na úkor dlouhodobého trápení.“

Natřije je poměrně aktivní skupinou a nebýt momentální situace, byla by určitě ještě aktivnější, zejména co se koncertní činnosti týče. I tak už stihli odehrát spoustu zajímavých akcí, a to i větších, jako je Votvírák nebo Hradecký Majáles. Aktivní jsou ale i ve studiu. Na kontě mají kromě oficiálního alba Natěrač i tři EP – Jaderná fyzička, 3G a LTE a nejnovější Figurky, jehož součástí je právě i nový videoklip Závislost.

V klipu je možné vidět tři původní členy – frontmana kapely Petra Cincibuse, který kromě zpěvu hraje i na kytaru, kytaristu a doprovodného zpěváka Kubu Stránského a bubeníka Pavla Hlubučka. Skupinu dnes navíc doplňuje nový baskytarista Ondra Šturm a v této nové sestavě už Natřije začínají pracovat na novém materiálu, který se objeví na jejich připravovaném řadovém albu.

Než bude novinka hotová, zkuste Natřije ochutnat aspoň novým klipem. Třeba vám sednou natolik, že se stanete taky ‘závislí‘.

Související odkazy:
Spotify – www.open.spotify.com/artist/2R1tKA70S80xJsngyulHTn
Instagram – www.instagram.com/natrije
Facebook – www.facebook.com/Natrije
Twitter – www.twitter.com/Natrije
Web – www.natrije.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 724

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *