RockShock

Internetový rockový magazin

The Pant vytáhli z Bludného kruhu přímo ďábelský trumf

Text: Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Hardrock/metalová kapela THE PANT z Břidličné je také jednou z těch skupin, které nebrečí nad rozlitým koronavirovým mlékem, a dělá přesně to, co je v téhle době nejvíc potřeba – rozdává radost a energii svou muzikou. V tomto případě je možná poněkud paradoxní, že právě tahle blbá doba nakopla kapelu po dlouhým sedmi letech k tomu, aby loni vydala nové album Bludnej kruh.

Jak už název napovídá, deska je vůbec poprvé v historii skupiny kompletně opatřena rodným jazykem, a kdo měl již možnost celou nahrávku slyšet, musí uznat, že tohle byla patrně ta nejlepší možnost, jak vystoupit z bludného kruhu, ve kterém se The Pant od předchozí nahrávky Out There (2013) nacházeli. Z aktuálního balíčku ‘karet‘ právě nyní vytáhli přímo ďábelského ‘žolíka‘ v podobě nového videoklipu Joker.

Nejen videoklip Joker, za jehož zpracováním stojí Libor Havelka a Wagy, je jasným důkazem, že jazyková proměna kapele nesmírně prospěla. Jednotlivé skladby mají zpěvnější charakter a samotné texty mají i patřičnou hloubku a nespadají do kategorie ‘tuctových říkanek‘. I z hudebního obsahu jde cítit, že se to sedmileté bloudění v kruhu vyplatilo. The Pant evidentně zase o kus vyzráli a přesvědčit se o tom můžete třeba na kapelním Bandzone profilu, kde je možné si všechny nové skladby poslechnout.

Aktuální sestava:
Roman Kočiřík – zpěv, baskytara
Víťa Jelínek – kytara
Tomáš Vaca – bicí

Související odkazy:
www.bandzone.cz/thepant
www.facebook.com/profile.php?id=100063542082370
www.youtube.com/channel/UCugyHfOYNawDGBVPyjjPpGA


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 541

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *