RockShock

Internetový rockový magazin

Cannibal Corpse uvedli nový singl Murderous Rampage

Text: Metal Blade Records / Jiří Olszar
Foto: Alex Morgan

16. dubna vydají CANNIBAL CORPSE prostřednictvím Metal Blade Records patnácté studiové album Violence Unimagined. Jako ochutnávku tohoto počinu představili v těchto dnech zbrusu nový singl Murderous Rampage. Již dříve zveřejněný videoklip Inhumane Harvest (režie David Brodsky) si můžete připomenout na webu www.metalblade.com/cannibalcorpse, kde je možné nové album i předobjednat.

Exkluzivní rozhovor s Cannibal Corpse o albu Violence Unimagined najdete v dubnovém vydání časopisu Decibel Magazine, kde budu kapela uvedena i na titulní stránce. Časopis lze objednat zde: www.store.decibelmagazine.com a od 7. dubna bude k dispozici i v novinových stáncích.

Violence Unimagined, skládající se z jedenácti skladeb, je nejmodernější deathmetalovou nahrávkou, ze které je cítit vášeň i dechberoucí preciznost a je bezpochyby dalším článkem mezi předními nahrávkami žánru. „Deska jde opět po cestě, po které kráčíme již několik let,“ říká baskytarista a zakládají člen Alex Webster. „Myslím, že k psaní přistupujeme vždy podobným způsobem: každý z nás se pokouší napsat skladby tak, jak nejlépe to umíme. Chceme, aby měl každý song svůj vlastní identifikovatelný charakter. Můžete vzít kteroukoliv skladbu z našich alb, a hned poznáte, kterou skupinu právě posloucháte.“

Podstatnou změnou v Cannibal Corpse je příchod zkušeného kytaristy Erika Rutana, který tak doplnil kromě Webstera i bubeníka Paula Mazurkiewicze kytaristu Roba Barretta a zpěváka Georgea ‘Corpsegrindera‘ Fishera. Rutan je znám svým působením v Morbid Angel, Ripping Corpse a především v mocných Hate Eternal. Během své kariéry se etabloval nejen jako nejdynamičtější persona současného death metalu, ale i jako vyhledávaný metalový producent. Právě Cannibal Corpse produkoval už čtyři alba, ale na kontě má i spolupráci s Goatwhore, Soilent Green nebo Belphegor. Živě hrál s kapelou poprvé v roce 2019 a od loňského roku je jejím oficiálním členem a skladatelem.

„Myslím, že nejzřetelnější novinkou bude právě angažování Erika do kapely. Napsal hudbu a texty ke třem novým skladbám, jeho psaní i kytarová hra přidaly do nahrávky něco nového a jeho hudební styl se integroval do toho našeho velmi dobře,“ říká nadšeně Webster a dodává: „Je to také náš skvělý přítel, takže si bezvadně sedíme i na osobní úrovni. Kromě toho je jedním z nejpracovitějších lidí, které znám, a dokáže si udržet spoustu energie a pozitivního přístupu i v náročných situacích, kdy se mnozí ubírají právě negativním směrem. Tato energie a přístup se odrážejí i v nás ostatních. To je opravdu naprosto skvělé mít v týmu někoho, kdo dokáže inspirovat lidi kolem sebe.“

obal alba

Seznam skladeb Violence Unimagined:
1. Murderous Rampage
2. Necrogenic Resurrection
3. Inhumane Harvest
4. Condemnation Contagion
5. Surround, Kill, Devour
6. Ritual Annihilation
7. Follow The Blood
8. Bound And Burned
9. Slowly Sawn
10. Overtorture
11. Cerements Of The Flayed

Aktuální sestava:
Alex Webster – baskytara
Paul Mazurkiewicz – bicí
George ‘Corpsegrinder‘ Fisher – zpěv
Rob Barrett – kytara
Erik Rutan – kytara

Související odkazy:
www.cannibalcorpse.net
www.facebook.com/cannibalcorpse
www.twitter.com/CorpseOfficial
www.youtube.com/user/cannibalcorpse


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 378

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *