RockShock

Internetový rockový magazin

Hudba Tří sester doprovodí nový rodinný animovaný seriál Hovnays

Text: 2 Media
Foto: Petr ‘Tibi’ Tibitanzl

Kultovní skupina TŘI SESTRY opatřila úvodní znělkovou písničkou Tenkrát na záchodě nový rodinný seriál Hovnays. Animovaný loutkový seriál o krásných duších ve škaredých tělech je dílem Cyrila Podolského, mimo jiné tvůrce legendárního Večerníčku Krysáci. Část peněz na realizaci seriálu se v těchto dnech snaží získat prostřednictvím dárcovské kampaně na crowdfundingovém portále Hithit www.hithit.com/cs/project/9379/hovnays.

Nám se stala taková věc – a jsme tomu moc rádi –, že jsme mohli dělat písničku, která se objeví v seriálu o hovínkách. Ta písnička není nijak explicitní, ale myslím, že se hodí. Držme palce a tlačte to!“ vyzývá Lou Fanánek Hagen k podpoře originálního, nezávislého a ryze českého pohádkového seriálu. Video můžete zhlédnout tady:

A o čem bude? Tři rodiny hovínek se jednoho dne sejdou v podzemí brněnské kanalizace, odkud vyrazí na pouť za bílou porcelánovou WC mísou. Nikdo z nich přitom neví, jestli mísa, o které vyprávěl starý děda Hovnays, opravdu existuje… Jisté je, že v 10 dílech seriálu, který zaručeně pobaví děti i hravé dospěláky, se budou dít nevídané věci. Bobays, Božena, Hugo, Kurt Puch a další aktéři dobrodružné cesty promluví známými hlasy Jaroslava Duška, Martina Dejdara, Lucie Vondráčkové, Jana Rosáka, Pavla Lišky a dalších herců i neherců.

„Chystáme rodinný seriál večerníčkového formátu pro děti i pro dospělé. Bude sice o hovínkách, ale bude něžný, přátelský a určitě hlavně vtipný. Lidé se obzvlášť dneska potřebují smát, dobrosrdečně bavit,“ říká Cyril Podolský a odpovídá i na otázku, proč právě hovínka: „Protože máme doma velké, ale i malé děti, vím, co je celý život provází: kakání! ‚Jaký nám to udělal bobeček? To je ale krásné hovínko!‘ Až časem se z toho pojmu v dospělosti stává pojem pejorativní. A to nesmyslně. Kdo nekaká, nežije!“

Loutkový seriál poprvé v historii vzniká v ryze soukromé produkci, jde o jedinečný počin v oblasti českého animovaného filmu. Malý a nezávislý ‘garážový‘ ateliér se přitom opírá o absolutní profesionální špičku v oboru. Část původního týmu Krysáků doplnily nové tváře, například Ivo Hejcman, režisér populárního Večerníčku Bob a Bobek – králíci z klobouku. Všichni pracují bez honoráře, z radosti, a jde jim to skvěle. Práce na Hovnaysových začala vloni v létě, za tři měsíce byla hotová první animovaná videa. Termín dokončení závisí mimo jiné na množství peněz, které se podaří vybrat během aktuální crowdfundingové kampaně.

Související odkazy:
www.trisestry.cz
www.hovnays.cz
www.facebook.com/hovnays
www.instagram.com/hovnays
www.youtube.com/channel/UCKvSzD4zHZwWLNj6ICHCe_w/videos


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 448

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *