RockShock

Internetový rockový magazin

Belgický projekt Gateway se vrací comebackovým EP Flesh Reborn

obal EP

Text: Nathan Birk / Jiří Olszar

Vydavatelství Chaos Records v těchto dnech oznámilo, že pod jejích křídly vyjde 7. května 2021 comebackové EP belgického death/doommetalového projektu GATEWAY. Nahrávka vyjde pod názvem Flesh Reborn na CD.

Projekt Gateway, pocházející z belgického města Bruggy, se zrodil v roce 2014 jako jedna z nejsmutnějších a nejtajemnějších kapel belgické scény. Poměrně brzy po nástupu na scénu představil Robin van Oyen aka R – jediný člen projektu – v roce 2015 debutové eponymní album. Nahrávka sice tolik nedrtila jako většina death/doomových počinů, zato byla pěkně zahalena ‘plesnivou‘ atmosférou obalenou ‘mechem‘.

Po několika digitálně vydaných singlech přišla v roce 2016 na svět EP nahrávka Scriptures Of Grief, která ještě více umocnila mučivý a přesto velice přitažlivý sound kapely. Dva roky nato pak z temných hlubin vystoupalo na světlo další, velice dobře přijaté EP Boundless Torture, kterým se projekt na čas rozloučil s pozemským, či možná podzemním bytím.

Nyní se Gateway konečně probouzí ve své mechem porostlé kryptě, aby představil zkaženému světu novou EP nahrávku s příznačným názvem Flesh Reborn. Díky čtyřem skladbám na ploše 26 minut se vrací zpět tím nejdramatičtějším způsobem. Jedná se o nejambicióznější počin R i hostujícího smrtihlava M, který je jeho vůbec prvním spolupracovníkem, který se na nahrávkách Gateway objevuje. Svým soundem by měla nová deska zaujmout například fanoušky Disembowelment, Coffins, Winter, Thorrʼs Hammer nebo Rippikoulu. Staré chrámy zachvátí atmosféra smrti v podobě Flesh Reborn!

Mezitím si můžete na vydavatelském Bandcamp profilu Chaos Records poslechnout dříve představenou skladbu Slumbering Crevasses: www.chaos-records.bandcamp.com/album/flesh-reborn

Seznam skladeb Flesh Reborn:
1. Hel
2. Slumbering Crevasses
3. Rack Crawler
4. Flesh Reborn

Související odkazy:
www.facebook.com/gatewaydeathdoom
www.chaos-records.com
www.facebook.com/chaosrecords
www.chaos-records.bandcamp.com


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 373

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *