RockShock

Internetový rockový magazin

Proroctví, anebo shoda náhod? Velká trilogie od Electric Lady přichází s finální písní

Text: Petr Hradecký
Foto: archiv Electric Lady

Velký moment pro ELECTRIC LADY přichází v podobě vypuštění posledního dílu Influenza projektu Trilogy 2020. Je to hudební projekt? Je to video hollywoodských rozměrů? Je to předzvěst, která se vyplnila, anebo jen shoda náhod?

Celý projekt je opravdu velice excentrický a také díla v něm jsou současná a až velice aktuální, co se týče jejich témat. Tereza Rays hovoří o tom, že námět na dílo Influenza napsala už v roce 2018, ale vypadá, jako když vychází z dnešní doby. Takže buď jde o proroctví, které se vyplnilo, anebo je to shoda náhod, ač byl námět napsaný už před necelými třemi roky…

Tereza Rays je kytaristka, zpěvačka a skladatelka kapely Electric Lady. Dílo tvořila s producentem Romanem Rossim z hudební agentury Nemoros, a také spolupracovala s anglickým producentem Nigelem Lowisem. Jméno Nigel Lowis jste mohli zaznamenat ze spolupráce s Celine Dione, Mariah Carrey, Steviem Wonderem apod.

Tereza k celé trilogii uvádí: „Tohle dílo se uvařilo koncem roku 2018, kdy se začal tvořit i scénář. V Trilogy 2020 se nacházejí skladby: Rebelia, Politica a Influenza. Svým rozsahem je to na české poměry nevídané dílo. První díl se dotýká ekologického tématu, druhý prohnilé politiky a třetí díl chřipky – jakožto choroby společnosti. V hudbě se velice laborovalo, avšak všecko vzniklo na území Čech právě ve studiu Nemoros v Opavě. Hudbu jsem si natočila sama a veškeré aranže jsme si dělali taky sami. Až na pár výjimek, jako byl Marius Pop a také Petr Bartoněk, kteří hostovali na kytaru s mechanikou floyd rose, jsem si vše chtěla pohlídat sama. Bylo to fakt maso! Jsem ale vděčná mému manažerovi, že jsme do toho šli, protože vzniklo fakt mega dílo, a hlavně jsem se naučila spoustu nových věcí, i co se týče produkce, a také mě to naučilo dělat věci s jasným záměrem a nebloudit ve tmě… Byla to pro mě opravdová čest a škola na tomhle projektu dělat. Musela jsem se naučit i trochu toho herectví, sáhla jsem si na dno svých sil několikrát, a také jsem měsíce proseděla nad hudbou do nocí a kolikrát i rán. Jak říkám, obrovská škola a jsem za to neskutečně vděčná.“

Lidi si budou moci koupit Trilogy 2020 i domů, bude i vydání na Blu-ray, který by měl záhy také vyjít, ale ten, kdo si bude chtít Trilogy 2020 koupit v digitálu, může už teď na iTunes, Spotify, Deezer a dalších platformách.

Související odkazy:
www.electriclady.cz
www.facebook.com/electricladycz

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 396

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *