RockShock

Internetový rockový magazin

Wine Guardian naservírují v květnu další šťavnatou porci progresivního heavy metalu

obal alba

Text: Atomic Stuff Promotion / Jiří Olszar

Příznivci kvalitního italského progresivního heavy metalu se mohou už nyní těšit na datum 28. května. V ten den vyjde u Logic Il Logic Records / Burning Minds Music Group zbrusu nové album Timescape italských progresivistů WINE GUARDIAN.

Skupinu založili v roce 2008 Lorenzo Parigi (zpěv, kytara), Stefano Capitani (baskytara, doprovodný vokál) a Davide Sgarbi (bicí, doprovodný vokál) s cílem namíchat silnou směsici klasické heavymetalové hudby. Po vydání debutového alba Foolʼs Paradise v roce 2014 zahájili členové kapely cílenější průzkum uměleckého prostředí a zkoumali zejména komplexnější zvuk hudebních legend, jako jsou Queensrÿche, Savatage a Fates Warning. Výsledkem bylo jejich další album Onirica z roku 2017, které si podobně jako debut vydali sami.

Tento nový umělecký přístup zvýšil zájem o toto tříčlenné kombo (zejména u specializovaných médií rockové a metalové hudby) a skupina bylo zahrnuta i do knihy Metal Progressive Italiano od Massima Salariho (vydaná u Arcana Edizioni), kde ji autor uvádí jako jednu z nejzajímavějších italských progresivních kapel posledních let. Mezitím se skupina dále vyvíjela díky dalším uměleckým průzkumům, tentokrát zaměřeným na modernější progresivní spolky, jako jsou Opeth a Porcupine Tree.

Timescape nahrál, smíchal a masteroval Andrea Seveso v renomovaném italském studiu Ivorytears Music Works, domovu některých z nejuznávanějších rock/metalových nahrávek posledních let (včetně legend jako Jorn a Hardline). O nahrávání, aranžmá a produkci vokálů se postaral Davide ‘Dave Rox‘ Barbieri (Wheels Of Fire, Room Experience, Raintimes, Alchemy, Charming Grace). Timescape vyjde 28. května 2021 s původními poznámkami Massima Salariho, které budou uvedeny v bookletu CD. Nahrávka vyjde i ve speciální personalizované edici ve striktně omezeném nákladu 30 ks. Již brzy Wine Guardian představí i první singl Little Boy.

Seznam skladeb Timescape:
01. Chemical Indulgence
02. Little Boy
03. Magus
04. Digital Dharma
05. The Luminous Whale
06. The Astounding Journey
07. 1935

Aktuální sestava:
Lorenzo Parigi – zpěv, kytara
Stefano Capitani – baskytara, doprovodný zpěv
Davide Sgarbi – bicí, doprovodný zpěv

Související odkazy:
www.wineguardian.it
www.facebook.com/WineGuardianBand
www.instagram.com/wineguardian_metal
www.burningmindsgroup.com/logic-illogic
www.facebook.com/logicillogicrecords
www.instagram.com/burning_minds_music_group


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 719

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *