RockShock

Internetový rockový magazin

Black/doomoví Hagel vydají v květnu debutové album Veneration Of The Black Light

Text: Nathan Birk / Jiří Olszar

Mexická black/doommetalová smečka HAGEL vydá 21. května mezinárodně u labelu Personal Records své první oficiální album Veneration Of The Black Light.

Skupina byla založena už v roce 1995 v mexickém Monterey. Původní sestava byla Carlos Velázquez (Ulveheim, Sacratus, Noctambulism) – kytara, Luis Galindo – klávesy, zpěv, Fernando Galindo – baskytara a David Benavides – bicí. V roce 2000 ale kapela ukončila z osobních důvodů na dlouhou dobu svou činnost. Údajně v té době vznikly nějaké nahrávky, ale Hagel je nikdy nezveřejnili.

V roce 2014 Carlos skupinu znovu oživil a začal hledat nové spoluhráče. Nová sestava zahrnovala tyto členy: Juan Reyes (Buzrael) – bicí, Elizabeth Castillo (S.O.Y.G) – baskytara a Ivan Saldaña (Alpha Hydrae, Hiborym) – kytara, zpěv. V roce 2017 se ještě připojil zakládající člen Luis Galindo – klávesy.

V roce 2019 vstoupili Hagel do studia, aby konečně profesionálně nahráli svůj první oficiální počin Veneration Of The Black Light. Vše bylo dotočeno, smícháno a zmasterováno v prosinci 2019, tedy ještě před tím, než se svět ponořil do chaosu. V květnu 2020 představili první singl Decalogue Of Misery, docela výstižný song pro dnešní dobu. Poslechnout si jej můžete nově na YouTube profilu Personal Records.

Nakonec tedy přichází řada i na celou desku, která bude jakýmisi osvěžujícím retrem nebo přinejmenším tradičním přístupem Hagel, kteří zůstávají věrni původní vizi ‘devadesátkového‘ black/doom metalu, čímž mohou dát vzpomenout na raná období takových spolků, jako třeba Mortuary Drape, The Gathering, Sadness, Katatonia, Bethlehem nebo Moospell. Temná a mlhou zahalená 90. léta nejsou mrtvá a s Veneration Of The Black Light znovu ožívají.

Seznam skladeb Veneration Of The Black Light:
1. Decalogue Of Misery
2. Veneration Of The Black Light
3. Blindness
4. Labyrinth Of Flesh
5. Mystery Of The Mortal
6. Pergamum
7. The Blazing Glow Of Eternity
8. Whims Of A God

Související odkazy:
www.facebook.com/Hagel-613153742156926
www.personal-records.com
www.facebook.com/personalrecords666


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 535

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *