RockShock

Internetový rockový magazin

Manual představili hymnu pro charitativní organizaci Naděje z kamionu, z. s.

Text: Jiří Olszar

Královéhradecká rocková skupina MANUAL, která je pravidelným účastníkem akcí Naděje z kamionu, z. s., potažmo kamioňáka Jirky Hučka, před časem prozradila, že pro organizaci připravuje originální hymnu. Tu v těchto dnech kapela představila pod příznačným názvem S nadějí.

Ve videu (na YouTube nebo Facebooku) je možné zhlédnout fotografie z akcí pořádaných Nadějí z kamionu, z. s., ale také ze zákulisí či domovů nemocných dětí, kterým organizace primárně pomáhá.

Manual letos nebudou chybět ani na stěžejní a již tradiční akci Naděje z kamionu, z. s., kterou je festival NADĚJEfest s podtitulem ‘Festival s otevřeným srdcem‘, jehož čtvrtý ročník byl kvůli vzniklým opatřením přesunut až na letošní červen. Jako bonus přidali pořadatelé za přesunutí akce na letošní rok jeden festivalový den navíc, takže příznivci kvalitního rocku a metalu si tak na Rockovém hřišti v Pilníkově u Trutnova užijí dvojnásobnou porci muziky.

V pátek 18. 6. se mohou návštěvníci těšit na jednu z momentálně nejlepších tuzemských metalových kapel PORTA INFERI. Tu doplní také velice dobře známá pražská hard & heavy parta METALCRAFT, dobře nabroušená heavy/thrashová skupina EPIDEMY, symfo/powermetaloví SALIERI a také SYMMERYA, jejichž zpěvačka Iveta Aman už měla tu čest na festivalu vystoupit.

V sobotu 19. 6. se kromě Manualu a severočeské crossoverové kapely RAIN, která už také nějakou dobu s Nadějí z kamionu, z. s., spolupracuje, představí spolky, které budou mít na festivalu svou premiéru. Mezi legendy lze jistě zařadit thrashmetalové matadory V.A.R. a klasicky rockovou partu KARAMEL, které to už hrnou hezkou řádku let. K nim se připojí death/blackmetaloví PURNAMA, gothicrockoví CARPATIA CASTLE, rock/metaloví ANARCHIA a vikinská heavymetalová smečka VANAHEIM. Jako speciální host se zde již podruhé předvede mladá talentovaná zpěvačka LUCKA HANČLOVÁ.

Výtěžek festivalu bude věnován malému Nikýskovi z Valdic, jehož příběh si můžete přečíst na FB profilu www.facebook.com/Nikýskova-cesta-za-zdravím.

Situace kolem koncertů a festivalů je sice zatím nejistá, přesto všichni doufáme, že červen už bude hudebním akcím, zejména těm s charitativním zaměřením nakloněn a že se všichni společně zapojíme do pomoci, která by neměla být opomíjena ani v těchto dnech.

Související odkazy:
www.facebook.com/nadejezkamionu
www.nadejefest.cz
www.facebook.com/nadejefest
www.facebook.com/events/255130945897269

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 447

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *