RockShock

Internetový rockový magazin

Polští Warbell zveřejnili zbrusu nový videoklip Fight Back

Text: Jiří Olszar

Polská female fronted melodic/deathmetalová smečka WARBELL právě v těchto dnech představila zbrusu nový videoklip ke skladbě Fight Back. Jedná se zároveň o první ochutnávku z připravovaného EP Ruin, které vyjde koncem roku 2021.

Warbell pocházejí z polského města Jelenia Góra, kde byly v roce 2008 položeny základy této melodic/deathmetalové kapely. Z tehdejší doby zůstal v sestavě už jen baskytarista Paweł ‘Bloody‘ Szczypka. Aktuální sestava se v průběhu let pomalu formovala. Nejprve se v roce 2013 připojila sympatická zpěvačka s krásně brutálním projevem Karolina ‘Gigi‘ Więcek, v roce 2019 kytarista Kamil ‘Turek’ Turczynowicz, loni bubeník Bartosz Dolewski a nejnovějším kapelním přírůstkem je kytarista Marek ‘Cherez’ Bereda, který do skupiny nastoupil letos.

Kapela vydala dvě oficiální alba – Havoc (2015) a Plague (2019) –, která se shledala s velmi pozitivní odezvou jak ze strany fanoušků, tak i odborné kritiky. Na kontě mají více jak 100 odehraných koncertů v 10 zemích a stihli se představit i na velkých open air akcích jako PolʼandʼRock Festival 2018 (Polsko), Occultfest 2017 (Nizozemsko), Los Krachos Benefiz Open Air 2018 (Německo) a mnoha dalších.

Warbell jsou velice dobře známí a populární i u českých metalových fanoušků. Představili se například na festivalech Metal Madness, Rotten Fest, Winter Metal Attack, Majáles Hardcore, Fryyfest nebo Barrocko Fest. Loni se měli představit i na charitativním trutnovském festivalu Monster Of Metal And Hardcore, který se ovšem musel přesunout (už podruhé) až na 25. 9. 2021. Tam už by mohli Warbell představit i další nové songy z EP Ruin.

Související odkazy:
www.warbell.pl
www.facebook.com/warbellband
www.instagram.com/warbellband
www.warbell.bandcamp.com


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 390

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *