RockShock

Internetový rockový magazin

Slánští Totáči přicházejí s vinylovou reedicí alba po dvaceti letech a oprášením staré sestavy

Text: ForFUN Agency
Foto: archiv kapely

Nejen velký říjnový narozeninový koncert v pražské Lucerně k výročí 30 let od vzniku a celé loňské podzimní turné s ním spojené, ale již podruhé musela slánská punkrocková skupina TOTÁLNÍ NASAZENÍ přeložit i repete víc než vydařeného ‘kulturákového‘ turné z roku 2019 s The Fialky a dalšími hosty, které mělo po přesunu z loňského jara původně proběhnout letos v březnu a dubnu. Kvůli současné situaci se tak Punk Rock Rádio Tour opět přesouvá na další rok, kdy to snad už do třetice vyjde.

Kapela však nezahálí a nachystala pro své příznivce spoustu novinek. Tou hlavní je určitě reedice alba Spreyopithecus chaluhensis z roku 2000, které se po dvaceti letech dočkalo své premiéry na vinylu. Remasterované album kapela označuje jako zlomové ve své historii a patří také mezi ty úplně nejúspěšnější. LP vyšlo opět u vydavatelství Prof Sny Vinyl, s nímž kapela již několik let úspěšně spolupracuje.

„Album Spreyopithecus chaluhensis je pro celou kapelu taková srdeční záležitost. Bylo natočeno rekordně rychle, vše se nám tehdy ve studiu dařilo a vlastně nejen tam, protože se nám prostě v tu dobu dařilo celkově. Chodilo na nás čím dál tím víc lidí, měli jsme za sebou nového vydavatele, nový management, přibývalo koncertů a hrozně nás to všechno bavilo, což je znát i na celém albu, kde jsme definitivně opustili koketování s alternativou a chtěli, aby to bylo melodický, rychlý a pozitivní, prostě to odráželo celý to úžasný období,“ říká zpěvák a baskytarista Sváťa Šváb.

V podobném duchu vzpomínání na uplynulých 30 let, které Totální nasazení avizovalo už loni a své sociální sítě plnilo nejrůznějšími fotografiemi či videi z blízké či dávné minulosti, se pak nesou i další novinky. Ze skvělých koncertních záběrů z festivalu Mighty Sounds 2017 vznikl klip na píseň Když to není z alba Zbytečná kapela.cz, čímž se kapela opět přiblížila slibu, že na všechny písně z této desky natočí klipy – a nutno podotknout, že už jich mnoho nezbývá.

Nedávno pak zveřejnili raritní videozáznam celého koncertu z dubna roku 1996 z pražského KD Mlejn. Naprosto speciálním počinem pak bude plánovaný live stream ve staré sestavě, která spolu hrála naposledy před 12 lety.

„Když nám kvůli covidu nevyšel plánovaný a slibovaný lednový live stream v současném složení, napadlo nás udělat ho ve staré sestavě, která spolu hrála naposledy v roce 2008. Všichni s nápadem souhlasili, takže jsme dali první zkoušku, kde jsme zjistili, že to mezi námi pořád funguje a že to prostě půjde, čili nic nebránilo tomu, vybrat pětadvacítku písní a začít je pilovat,“ dodává Sváťa, jinak zakládající člen Totáčů.

Ve složení Sváťa – baskytara, zpěv, P.P. Cvok – kytara, zpěv, Šukec – kytara, zpěv a Ing. Pípa – bicí tak proběhne online koncert v sobotu 20. března ze studia 16 Live Records, odkud už kapela několik live streamů odehrála. Stará garda Totálního nasazení slibuje songy z let 1990–2008, které prý fanoušci neslyšeli mnoho let či ještě vůbec. Speciální sestavu pak bude možno vidět naživo na odložené oslavě 30 let, která se uskuteční ve Velkém sále pražské Lucerny v sobotu 9. října 2021.

Od května má Totální nasazení naplánované první koncerty a festivaly, nicméně vše samozřejmě záleží na vývoji situace. Tak jako tak však na jaro kapela plánuje zveřejnění klipu k poslednímu řadovému albu Kazoo Or Die a spoustu dalších překvapení. O tom ale zase až příště.

Připomeňte si desku Zbytečná kapela.cz prostřednictvím nového videoklipu ke skladbě Když to není.

Související odkazy:
www.totaci.net
www.facebook.com/totaci
www.forfunagency.cz

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 460

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *