RockShock

Internetový rockový magazin

Kolumbijští Niadh vydají v reedici na vinylu své debutové album

Text: Nathan Birk / Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

30. dubna vyjde u labelu Eternal Death mezinárodně reedice debutového alba Our Victory Is Eternal kolumbijské blackmetalové kapely NIADH. To vyjde po kazetové verzi (2016) a CD (2018) poprvé i na 12ʺ vinylu.

Niadh vznikli v Kolumbii v roce 2012 původně jako duo a ještě v témže roce stihli vydat demo The Magnificence Silence Of Death, které v rychlém sledu následovala hned tři split alba (2013–2014), včetně jednoho s japonskou legendou Sabbat. Na této nahrávce již kapela představila tříčlennou sestavu, která se podílela právě i na debutu Our Victory Is Eternal vydaném v roce 2016.

Původní kazetová a CD verze vyšla na domácím labelu Iron Goat Commando. Teď ale přišel ten správný čas pro formát, na kterém to blackmetalovým nahrávkám sluší patrně nejvíc. Ten dá jistě vyniknout vzpomínce na blackmetalový starověk 90. let a zařadí dost možná nahrávku mezi znovuobjevené ztracené relikvie.

Albu nechybí právě ty starodávné prvky, jako jsou silné melodie, epická atmosféra a typická blackmetalová špinavost. Je to prostě black metal par excelence, kde jsou cítit vlivy takových průkopníků, jako třeba španělských Primigenium, Akerbeltz a Blazemth, mexických Avzhia a Haborymm, kteří mají přece jen blíže k jejich rodné Kolumbii, nebo dokonce Satanic Warmaster a Horna. Zkrátka a dobře Niadh jsou určeni zejména pro raw blackmetalové maniaky a kulturní turisté a instagramoví trendeři sem mají vstup přísně zakázán!

Chcete znovu cítit dech noci s opojnou vůní vinylu? Stačí jen předobjednat Our Victory Is Eternal na vydavatelském Bandcamp profilu Eternal Death, kde si můžete celé album i poslechnout.

Seznam skladeb Our Victory Is Eternal:
Strana A
1. Endless Victory (Doom’s Advent)
2. All Evil Spirits Rise
3. The Bright Fire Of Perception
Strana B
4. Evil (Light Of Primeval Darkness)
5. Destroy All And Create A New World Without End
6. From Emptiness And Despair… Total Hate

Související odkazy:
www.facebook.com/NiadhSupremacy
www.eternal-death.com
www.eternaldeath.bandcamp.com
www.facebook.com/eternaldeathUSA

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 318

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *