RockShock

Internetový rockový magazin

Modrá Vopice pokračuje ve streamové jízdě!

Text: Modrá Vopice / Eva Houšková

V Modré Vopici neskládají ruce do klína a po dvou únorových streamových koncertech kapel Merlin, 008 a Prasákův gauč nachystali další. Benefiční akce s názvem Už nám teče do bot 03 na záchranu tohoto oblíbeného pražského klubu měla původně proběhnout 5. března, ale kvůli aktuálním pandemickým opatřením se přesouvá na pátek 2. 4. od 18.00 hod. – a vychutnají si ji (nejen) příznivci thrash metalu a grindu. Těšit se můžete na live vystoupení kapel REFORE a INSISTENT, které na zdejším pódiu přislíbily odehrát své živelné sety, samozřejmě bez nároku na honorář.

Z Valašska dorazí do Prahy mladá thrashmetalová kapela Refore, která svůj vznik datuje do roku 2016 a o dva roky později do světa vypustila EP Social Failure. Kluci se na koncert moc těší, k čemuž se vyjádřili slovy: „Pro nás sa jedná o výjimečný klub, kde jsme zažili jedny z nejlepších a nejzásadnějších koncertů naší kapely. A když čtyřem holomkom z Valašska přiroste k srdci pražský klub, tak na tom už něco bude!“ V den akce jim navíc vyjde dlouho očekávané plnohodnotné debutové album.

Na koncert ve Vopici jsou patřičně nažhaveni i ostřílení pražští Insistent, kteří svůj nekompromisní grind drtí společně od roku 2017. Na kontě mají debutové splitko s БУТ, EP Suspect z r. 2019 a nové album je prý už taky pomalu na spadnutí. Pro přežití klubu i muziky hodlají na místním pódiu rozpoutat svůj zběsilý uragán, který to boří úplně všude, kde se ukáže. K akci samotné uvedli: „Samozřejmě chápeme, že všichni jsme z toho už téměř ročního kolotoče pekelně zmatení a mnozí z nás nemají ekonomicky jistý ani příští měsíc… nicméně opravdu zvažte finanční podporu Modré Vopice, ve které jsme snad každý z nás zažili mnoho krásných okamžiků!“

Svoji finanční podporu Modré Vopici můžete posílat už teď nebo i během koncertu na číslo účtu 1007407/5500, do poznámky uveďte ʻLIVESTREAM 03ʻ. Zahrozit si můžete i v obýváku – a ještě při tom budete mít dobrý pocit, že jste přispěli na záchranu tohoto nekonvenčního kulturního stánku. Za vaši podporu předem děkují všichni ʻVopičáciʻ i kapely.

FB událost – www.facebook.com/events/774971543430138

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 460

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *