RockShock

Internetový rockový magazin

Polský projekt Nekkrofukk vydá v březnu čtvrté album

Text: Nathan Birk / Jiří Olszar
Foto: archiv Lorda K.

Polský black/doomový projekt NEKKROFUKK oznámil světu vydání velmi očekávaného čtvrtého alba Mysterious Rituals In The Abyss Of Sabbath & Eternal Celebration Of The Blakk Goat. Stane se tak 30. března u takřka domovského labelu Putrid Cult, kde vyšla téměř veškerá tvorba projektu.

Nekkrofukk je jednou z nejznámějších kapel moderní polské undergroundové scény a již deset let prezentuje temně nepříčetnou formu blackmetalové zkázy, která se vrací k prvním dnům zrození extrémního black metalu.

Nekkrofukk je vlastně projekt velmi plodného metalového maniaka Lorda K., který je mimo jiné znám z Death Epoch, Goathrone nebo Deathvasstator. Nekkrofukk je ale záležitost, která mu dovoluje osobitější vyjadřování především v oblasti satanismu, smrti a antikřesťanství. Své postoje už vyjádřil na čtyřech EP a třech řadových albech a také jednom živém a jednom kompilačním albu.

Vítězství smrti opět ožívá v podobě nové řadové desky Mysterious Rituals In The Abyss Of Sabbath & Eternal Celebration Of The Blakk Goat. Na ní vystupuje Lord K. opět z hlubin Sabatu, aby oslavoval pekelného kozla (jak napovídá samotný název alba), tentokrát ovšem v mnohem chytřejší a experimentálnější podobě. Jednotlivé skladby jsou až zlověstně plíživé, přitom jsou i patřičně masivní a zuřivě ohavné a snaží se držet vymezených hranic klasického heavy metalu. Neznamená to tedy, že by se Nekkrofukk chtěl stát kapelou z jiného světa. Jde jen o podrobení se hříchu a nejtemnějšímu umění, potažmo pomyslnému otevření třetího oka a zaslepení absolutní temnotou.

První čerstvou ‘krev‘ můžete ochutnat prostřednictvím skladeb The Great Beast Speaks a Kkursed Gathering On Sabbath, které najdete na Bandcamp profilu www.nekkrofukk.bandcamp.com.

Seznam skladeb:
1. The Great Beast Speaks
2. Summoning Of Azrael
3. Kkursed Gathering On Sabbath
4. Devilʼs Blood Injekktion
5. Śpiewając psalmy śmierci
6. Vlci Zena

Související odkazy:
www.nekkrofukk.bandcamp.com
www.putridcult.pl
www.facebook.com/putridcult
www.putridcultproductions.bandcamp.com

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 305

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *