RockShock

Internetový rockový magazin

The Broadsword připomínají v novém animovaném klipu film Doom Generation

Text: Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Ostravští THE BROADSWORD se během nucené koronavirové pauzy rozhodně nenudili. Po prvním hororovém stejnojmenném video snímku The Broadsword, studiovém klipu Black Bride a několika audio ukázkách nové tvorby přicházejí se zcela novým videoklipem Amy Blue.

Aktuální klip je pro kapelu opět něčím zcela novým, neboť se jedná o kompletně animovaný snímek, který má na svědomí velice talentovaný grafik Jiří Miškeřík. Samotná skladba Amy Blue je pak inspirovaná kultovním filmem Doom Generation z roku 1995.

Samotný příběh se odehrává přímo v hlavě hlavní postavy Amy Blue, které se její představy a sny mění v noční můru. Svou záchranu vidí v pomoci z jiného světa, o kterém sní, ale myšlenky ji stále stahují do pekla, do pekla její duše, s čímž nedokáže nic udělat. Tak jako lidstvo samo i Amy odmítá víru v bohy, démony či duchy, přitom tápe, bojí se, dělá chyby a hledá spásu ve vesmíru, v setkání s mimozemskými civilizacemi a v životě na Marsu, kde by snad mohl být život lepší. Změna ale hned tak nepřijde a je dost možná i nereálná. Amy Blue je kus našeho já, které si zvyklo na hrubou realitu, bolest a zklamání. Ve své přirozenosti jsme propadli peklu a cesta zpět je v nedohlednu.

O zvukovou stránku skladby Amy Blue se tak jako v předchozích případech postaral Wendel Dreiseitl ve vyhlášeném hranickém Bomb Jack Studiu (Limetall, Traktor, Miloš Meier, Protheus ad.).

Aktuální sestava The Broadsword:
Wendy – zpěv
Hanz – kytara
Mana – kytara
Pablo – baskytara
Jurko – bicí

Související odkazy:
Bandzone – www.bandzone.cz/thebroadsword
Facebook – www.facebook.com/thebroadswordband
Bandcamp – www.thebroadsword.bandcamp.com/releases
Instagram – www.instagram.com/thebroadswordoff

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 439

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *