RockShock

Internetový rockový magazin

Sváťa z Totáčů jako rapující strašidlo v novém klipu Deratizérů

Text: ForFUN Angency
Foto: archiv skupiny

Slánští DERATIZÉŘI jsou ne úplně neznámým folk/ska/punkrockovým projektem, či spíše druhou kapelou baskytaristy a zpěváka Sváti Švába z Totálního nasazení, kdy v kapele navíc hraje i ‘totáčovský‘ bubeník Franky, který sem přešel právě z Deratizérů.

Ač je tahle slánská parta se svým originálním stylem vycházejícím textově z pohádek a pověstí a také se zpěvačkami a ženskou dechovou sekcí tak trochu ve stínu velmi aktivního a hojně koncertujícího Totálního nasazení, rozhodně nezahálí. Důkazem budiž nový klip na píseň O zakletém zámeckém pánovi z aktuálního alba, vinylu Best Of Deratizéři, které kapele vyšlo k jejímu nedávnému 20. výročí.

Posledních pět let nebylo pro Deratizéry vůbec jednoduchých, neboť jsme prošli personálními změnami a sestava se ustálila teprve nedávno. V rámci možností jsme koncertovali, ale byli jsme omezeni dalšími našimi hudebními aktivitami, přece jen má každý z kapely ještě své jiné projekty. I proto jsme vydali poslední řadové album Myšketýři po předlouhých sedmi letech od předešlého počinu. Současná sestava je skvělá a vinyl Deratizérů je takový splněný sen. Když jsme na podzim nemohli hrát, zrealizovali jsme alespoň natáčení dalšího pohádkového klipu,“ říká Sváťa, dvorní autor veškeré hudby i textů.

O tom, že už bylo na čase, svědčí i fakt, že poslední klip natočili Deratizéři před pěti lety. „Vybrali jsme jednu z nejstarších skladeb kapely, která se v remixované a remasterované podobě nachází právě na vinylu Best Of Deratizéři, příznivci skupiny velmi oblíbenou pověst O zakletém zámeckém pánovi. Klip jsme ve spolupráci s tvůrci z Junek Film pojali jako strašidelnou pohádku a natáčeli mimo jiné i v místech budenického zámku, kde se skutečný zakletý zámecký pán údajně stále zjevuje,“ dodává Sváťa.

Deratizéři ve složení Sváťa – kytara, zpěv, ZuSka – zpěv, saxofon, Janča – zpěv, saxofon, flétny, Stázka – trubka, Knack – kontrabas, zpěv a Franky – bicí se nejen těší, až se bude moci koncertovat, ale v plánu mají v novém roce natáčení dalších klipů a také přípravu písní na nové album.

Související odkazy:
www.facebook.com/deratizeri
www.instagram.com/deratizeri
www.bandzone.cz/deratizeri

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 279

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *