RockShock

Internetový rockový magazin

Doga valí Zelenou a chystá vánoční live stream

Text: David Havlena

Česká rocková ikona DOGA přichází těsně před Vánoci s novým klipem. Ten jako poděkování fanouškům natočila na populární pecku Zelená. Klip se natáčel přímo ve výrobě Zámeckého lihovaru a pivovaru v Blatné, kde se vyrábí speciální Doga zelená.

Završení šíleného roku 2020 pojala Doga opravdu stylově. Ze svého trezoru hitů vytáhla kytarovku, která se u fanoušků řadí k nejoblíbenějším. Kultovní Zelená tak dostala konečně i zasloužený klip, který se natáčel tzv. přímo u zdroje. „Zelenou musíme hrát na každém koncertě. Pro fanoušky je to symbolická hymna. S tím souvisí i výroba naší originální Doga zelené, kterou si fanoušci oblíbili zrovna tak. Domluvili jsme s lihovarem v Blatné, že na další rok uděláme zelenou s 33 % alkoholu, protože jako kapela budeme slavit Kristova léta. Při té příležitosti jsme domluvili i natáčení klipu přímo u výrobních varen,“ upřesňuje leader Dogy Izzi.

Kapela se s realizací klipu opět obrátila na videokreativce Davida Havlenu (HDart), který s neúnavnými rockovými harcovníky spolupracuje už několik let. „Tentokrát to bylo ale hodně jiné. Poprvé jsme natáčeli klip ve vysokém 4K HDR rozlišení a poprvé také v plnohodnotném filmovém formátu. Jediné, co nás trochu limitovalo, byl prostor. O to větší to byla výzva. Například dostat světelné rampy mezi varny byla věda. Fanoušci také poprvé uvidí Izziho zpívat jen s mikrofonem jako sólového zpěváka. Byl to záměr. Chtěl jsem prostor trochu odlehčit a zdůraznit jednotlivce. Mimochodem, Izziho bunda je fakt parádní kousek,“ doplňuje Havlena.

Pro kapelu bylo natáčení v lihovaru dalším nezapomenutelným zážitkem. Někteří členové na to dlouho nezapomenou. „Všude, ale úplně všude byl cítit líh. Právě u těch varen to bylo asi nejsilnější. Navíc jsme hráli skladbu pořád dokola, padal na nás umělý sníh, z varen šlo teplo a nepřetržitě jsme nasávali lihové aroma. Chvílemi jsem si připadal jako blázen. O to víc mě překvapil výsledek, který vypadá hodně dobře,“ popisuje natáčení bubeník Mrňus. Doga přichystala ještě jedno alkoholové překvapení a v příštím roce uvede svou vlastní třešňovici.

Aktuální rok poznamenaný koronavirovou pandemií završí kapela upnlugged vánočním live streamem. Ten proběhne v sobotu 19. 12. 2020 v 18.00 hod. na stránkách Čas Rock rádia (www.casrock.cz). Doga tak chce fanouškům vynahradit jejich oblíbené vánoční unplugged koncerty, které se letos kvůli koronavirovým opatřením konat nemůžou. „Tyhle předvánoční akce jsou naší dlouholetou tradicí a strašně moc nás mrzí, že je letos nemůžeme udělat. Rádio Čas Rock nám nabídlo, že bychom to mohli udělat alespoň jako live stream. Chceme si to dát na pohodičku, zahrát si, trochu virtuálně pokecat s fanoušky, zasmát se a popřát si hezké Vánoce a doufejme i lepší rok 2021,“ dodává Izzi. Koncert navíc doplní vykutálení týpci Tři tygři, takže se dá očekávat hodně veselý večírek.

Pro sledování live streamu je nutná elektronická vstupenka za symbolických 99 Kč. Koupit se dá pod tímto odkazem: www.casrock.cz/produkt/vstupenky-na-stream-doga-19-12-2020

Kapela současně zahájila práci na svém jedenáctém řadovém albu, které plánuje vydat příští rok na jaře. Detaily čtveřice ale zatím prozrazovat nechce. „Máme obrovské plány, a pokud vše klapne, budou se dít fakt velké věci. Fanoušky to posadí na zadek. Ale nechci předbíhat, protože člověk míní a koronavir mění. Nicméně uděláme vše pro to, abychom naše plány naplnili,“ uzavírá Izzi. Novou desku samozřejmě doplní i koncerty, které bude snad už možné uskutečnit.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 249

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *