RockShock

Internetový rockový magazin

V Divadle Archa po boku Michala Prokopa vystoupí i Yellow Sisters, David Stypka a Jan Kořínek

Text: United Islands

Přestože si v tuto chvíli veškerá česká kultura vybírá proti své vůli oddechový čas, ti nejaktivnější tvůrci se nevzdávají svých plánů. Patří mezi ně i MICHAL PROKOP, který nehodlá fanoušky ani sebe ochudit o svůj tradiční vánoční koncert. Ten se, pokud to bude jen trochu možné, uskuteční 22. prosince v pražském Divadle Archa.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodejní síti GoOut. V tuto chvíli z jejich celkového počtu zbývá necelá polovina, což dokládá fakt, že řada hudebních fanoušků si neumí Vánoce bez této tradiční hudební nadílky představit.

Stalo se pravidlem, že kromě svých největších hitů i novějších písní nabídne Vánoční koncert některé rarity. Ty zejména souvisejí s osobnostmi pozvaných hostů, kteří si s protagonistou večera zpravidla zazpívají duet v některé písni z jeho repertoáru, a samozřejmě odehrají také ukázky své vlastní tvorby.

V letošním roce Michal Prokop pozve na pódium vokální skupinu YELLOW SISTERS a jednoho z našich nejlepších hráčů na Hammondovy varhany JANA KOŘÍNKA – ti všichni se s Michalem Prokopem podílejí na nahrávání jeho nejnovějšího, zatím nevydaného alba, což může slibovat pro prosincový předvánoční čas zajímavý koncertní dárek. Třetím hostem pak bude jeden z nejzajímavějších objevů domácí scény posledních let, slezský pop-rockový písničkář DAVID STYPKA.

Přestože letošní rok je nejen z kulturního hlediska značně nestandardní, Michalu Prokopovi se daří. V létě se s úspěchem uskutečnil festival Krásný ztráty Live, jehož uměleckým garantem zpěvák je, a to jako jedna z mála prázdninových akcí pod širým nebem. V těchto dnech se na trhu objevuje rozsáhlé životopisné knižní interview Michala Prokopa s novinářem Michalem Bystrovem pod názvem Ztráty a návraty. V televizním vysílání se také objevil hodinový dokument o Michalu Prokopovi s názvem Až si pro mě přijdou… Režisér Jiří Vondrák jej shodou okolností natočil zčásti také na jednom z předchozích ročníků Krásných ztrát Live. V neposlední řadě se také Michalu Prokopovi povedlo letos natáčet nové album, jehož vydání je naplánováno na jaro příštího roku.

Michal Prokop a jeho organizační tým tedy věří, že úspěšný rok bude mít skvělou tečku v podobě tradičního Vánočního koncertu. „Tenhle podivný rok byl pro mne rokem návratů. Jednak v podobě jakési životní bilance, kterou je film Až si pro mě přijdou…, který se mimochodem v předpremiéře poprvé objevil znovu v místech, kde začalo jeho natáčení, tedy na festivalu ve Všeticích, jednak v knize, kterou jsme s Michalem Bystrovem na jaře dokončili. Ta se jmenuje příznačně Ztráty a návraty a v ní najdou čtenáři všechno to, co se nemohlo vejít do hodinového filmového dokumentu. Tam se s Vláďou Mišíkem třeba vracím do prostor někdejšího legendárního New Clubu. Podobnou symboliku cítím v návratu Vánočního koncertu do Archy, čili ne jen proto, že předpokládaná pandemická omezení budou dovolovat pouze menší počet sedících diváků, ale jde taky o další z těch mých symbolických návratů, pokud vůbec bude v tomhle čase možný,“ popisuje Michal Prokop letošní rok tak, jak ho on sám prožívá.

Po letech, kdy se Vánoční koncerty Michala Prokopa odehrávaly ve Foru Karlín, se tentokrát vrací tam, kde před dvaceti lety tato tradice vznikla, totiž do komornějšího prostředí Divadla Archa. Zde bude k dispozici pět set míst k sezení a budou zachovány ty nejpřísnější hygienické podmínky.

Vstupenky na Vánoční koncert Michala Prokopa jsou v předprodeji v síti GoOut. Majitelům vstupenek bude nabídnuta kniha Ztráty a návraty z produkce nakladatelství Galén za zvýhodněnou cenu. Bude k vyzvednutí buď přímo na koncertě nebo předem na pobočce nakladatelství. Pro případ, že by z důvodů přetrvávajícího nouzového stavu nebylo možné koncert uskutečnit, pořadatelé garantují těm, kdo by nereflektovali případný náhradní termín, bezodkladné vrácení vstupného v plné výši.

Vánoční koncert Michala Prokopa s FRAMUS FIVE a hosty
Hosté – Jan Kořínek, Yellow Sisters, David Stypka
Úterý 22. prosince 2020 od 20.00 hodin
Divadlo Archa, Na Poříčí 26, Praha 1
Kapacita – 500 míst k sezení

Vstupenky k sezení včetně zvýhodněného balíčku s novou knihou Ztráty a návraty s věnováním od Michala Prokopa jsou k dostání v předprodejní síti www.goout.net.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 155

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *