RockShock

Internetový rockový magazin

VIP4YOU – Tak trochu jiná liduška. Muzikanti si otevírají hudební workshop

Text: Martina Jablanovská

Protikoronavirová opatření znemožnila muzikantům vykonávat jejich profesi už od března tohoto roku. Některé kapely se nakonec dočkaly letní sezony v omezeném režimu, ale rozjezd jim opět zastavila druhá vlna opatření.

V současné době doma sedí bez příjmů stovky hudebníků z kapel, které musely zrušit své už jednou přesunuté koncerty a turné. Mezi nimi jsou i Honza Homola a Jirka Zeman ze skupiny WOHNOUT, Vladimír Motýlek Savec z VISACÍHO ZÁMKU, Martin Švec z PLEXIS a písničkář LÁSKA.

Ti se však rozhodli, že doma sedět nebudou, a když nemůžou hrát na pódiu pro své fanoušky, budou hrát rovnou s nimi. Z profesionálních muzikantů se načas, ale třeba i nastálo, stanou neprofesionální učitelé a budou učit každého to, co oni sami umí nejlépe – hrát na nástroj. V Krakovské ulici v Praze, v nekonvenčních prostorách malého, v současné době zavřeného klubu, vznikla improvizovaná učebna, kde lektoři přivítají své první žáky.

VIP4YOU nabízí svým žákům individuální přístup od profesionálních a populárních muzikantů, ale především od lidí, kteří svůj nástroj používají každý den. VIP4YOU je jedinečná příležitost poznat své oblíbené muzikanty v úplně jiných rolích, kdy se budou věnovat jen vám. VIP4YOU boří konvence hudebních škol, pravidla a předmět výuky udává žák. VIP4YOU je příležitost využít špatnou dobu k dobré věci.

„Kdo jiný by měl učit na hudební nástroj než ten, kdo je pro všechny vzorem. Ti, co stojí pod pódiem a říkají si ‚chci být jako oni‘, teď mají ideální šanci si to zkusit. Jsem potěšena, že se tým lektorů skládá z tolika rozdílných kapel. Člověk bude alespoň přesně vědět, kdo nejvíce sedí jeho stylu a vkusu a dokáže jeho hraní posunout dál,“ uvedla Martina Jablanovská, autorka projektu.

„Nikdy by mě nenapadlo, že zrovna já budu učit hudbu, ale jdu do toho. Chci to zkusit a věřím, že mě i mé žáky to bude bavit. Chci, aby si každý určoval náplň své lekce sám, podle toho, co ho zajímá a baví,“ sdělil Vladimír Motýlek Savec, lektor VIP4YOU na baskytaru a člen kapely Visací zámek.

„Nejenže vás naučím, jak se na basu hraje, ale především vám ukážu, jaké je kapelní hraní a kde má ve skupině basa svoje místo. Abyste svým hraním nerušili, ale naopak doplnili svoje spoluhráče,“ prozradil Jirka Zeman, lektor VIP4YOU na baskytaru a člen kapely Wohnout.

„Říká se, že lásku si nekoupíš, ale lekce na akustickou kytaru s Láskou jsou teď na prodej,“ dodal se smíchem písničkář Václav Vaňura alias Láska.

Své lekce si můžete zakoupit už nyní na www.vip4you.cz. Všichni už se na vás těší.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 191

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *