RockShock

Internetový rockový magazin

Rakouští Garagedays vypustí v listopadu do světa čtvrté řadové album

Text: Rock’N’Growl Promotion / Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Rakouská metalová skupina GARAGEDAYS oznámila vydání svého čtvrtého alba Something Black na 13. listopadu 2020 prostřednictvím labelu El Puerto Records. O produkci, mix a mastering nového alba se postaral vyhlášený Andy LaRocque (King Diamond). První video a singl k písni Back In Line skupina představila v pátek 16. října 2020 na vydavatelském YouTube profilu. Umělecké ztvárnění obalu má pak na svědomí Jobert Mello (Sabaton, Primal Fear).

Seznam skladeb Something Black:
1. Back In Line
2. Something Black
3. And Again
4. I Be There (For You)
5. Out Of Control
6. My Own Way
7. The Calling
8. To My Soul
9. New Home
10. Walking Dead

Novinkové album Something Black od Garagedays obsahuje deset rozmanitých metalových hymen plných dynamiky a muzikantské radosti a potěšit by mělo zejména každého fanouška Metalliky či Motörhead.

Aktuální sestava Garagedays:
Marco Kern – zpěv, kytara
Dominik Eder – baskytara
Rene Auer – sólová kytara
Matthias Mai – bicí

Garagedays založil v roce 2005 frontman Marco Kern a v aktuální sestavě působí od roku 2008. Po několika demo nahrávkách se dopracovali až k debutu Dark And Cold, který vydali v roce 2011 u Massacre Records. Debutovou desku propagovali na společném turné s deathmetalovou legendou Master.

V návaznosti na úspěch prvního alba pak vystupovali také například s Exodus, Rotting Christ či Grave Digger. V květnu a červnu 2014 absolvovali turné s Jake E. Lee’s Dragon Cartel v Belgii, Německu, Rakousku, Maďarsku a České republice, na němž propagovali své nové album Passion Of Dirt vydané 28. dubna 2014. Na jaře 2015 podpořili kapelu U.D.O. na jejím velkolepém tříměsíčním evropském turné po 13 zemích.

Na svém třetím studiovém albu Here It Comes (2018) spolupracovali s legendárním producentem Metalliky Flemmingem Rasmussenem a získali fantastické recenze z celého světa. Letos podepsali Garagedays smlouvu s El Puerto Records, u kterých vydají své 4. studiové album ve spolupráci s producentem Andym LaRocquem.

Související odkazy:
www.facebook.com/garagedays
www.garagedays.at

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 260

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *