RockShock

Internetový rockový magazin

Stále se umíme zakousnout, říkají Six Degrees Of Separation. V říjnu vydají novou desku Old Dogs

Text: Václav Votruba
Foto: archiv skupiny

Sedmou řadovou desku přichystali pro letošní podzim SIX DEGREES OF SEPARATION. Dostane název Old Dogs a fanouškům nabídne nálož energického a osobitého metalu, který bude pokračovat v tradici předešlých alb. O vydání se postará label MetalGate.

„Už nám není dvacet, každý z nás má nějakou tu svoji boudu, kost a někdo i kostičky. Umíme se hezky poštěkat, umíme vrčet, vycenit zuby a zakousnout se, jak bude dost možná patrné i z poslechů desky,“ vysvětluje název novinky zpěvák a baskytarista Doctor a zdůrazňuje: Old Dogs je metal jak řemen, metal dle našeho gusta a snad i s naším jasným rukopisem.“

Od vydání posledního alba Simple utekly už čtyři roky. Nová deska tak odráží zkušenosti uplynulých let. „Album se dá brát jako sbírka našich současných hudebních pohledů na svět. Zkusili jsme si zase i trošku něco jiného, ale jen lehce, jen do té míry, abychom stejně zjistili, že nejlíp se cítíme ve svých starých botách,“ usmívá se Doctor.

Nahrávka tradičně vznikla ve studiu ŠOPA. Six Degrees Of Separation si spolupráci se Standou Valáškem chválí, rádi se k němu vracejí, proto ani tentokrát nebyla změna studia na pořadu dne. „Proč měnit, co máme rádi a kde je nám dobře?“ dodává kapela, jež nadále pokračuje v nezměněné sestavě, která již natočila šest nahrávek. Vedle Doctora tak stojí kytaristé Vlasa a Canni a bubeník Pickard.

Old Dogs bude třetí počin Six Degrees Of Separation vydaný u pražských MetalGate. „Jsme moc rádi, že v našich končinách existuje takhle schopná firma. Současně je nám velkou ctí, že naši hudbu můžeme vydávat pod jejich hlavičkou. Spolupracujeme již zhruba sedm let, během nichž dané slovo vždy platilo. A pokud to jen trošku šlo, vždy nám vyšli vstříc. V rámci možností naprostá spokojenost,“ uzavírá Doctor.

Album Old Dogs vyjde zhruba na konci října 2020.

První singl Common Aim Ltdwww.youtube.com

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 13358

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *