RockShock

Internetový rockový magazin

Jak bude vypadat letošní Džemfest? Nevíme, ale doufáme, vzkazují pořadatelé

Džemfest

Text: DK Šumperk
Foto: archiv DK Šumperk

Zatímco vládní nařízení v souvislosti s koronavirem se mění rychleji než účesy zpěvačky Lady Gaga, pořadatelé šumperského festivalu Džemfest si stojí pořád za svým. Stále mají v plánu uspořádat oblíbenou akci v původně plánovaném termínu a rozsahu.

„Ještě přesně nevíme, za jakých podmínek se akce uskuteční, protože do dne konání akce se vládní nařízení ještě třikrát změní. Nicméně plánujeme festival normálně uspořádat v pátek 23. října v DK Šumperk s původně avizovaným programem,“ uvedl za pořadatele Tomáš Drenka.

Oblíbený festival by si měli letos užít hlavně ti fanoušci, kteří si rádi zazpívají refrény známých písní. Zveřejněný line-up totiž nabízí hitové kapely MIRAI, O5 A RADEČEK nebo POETIKA. Všechny hlavní hvězdy festivalu patří aktuálně k nejhranějším interpretům v českém éteru. Populární kapelu Mirai, která je držitelem Ceny Anděl i Českého slavíka, mohou lidé slyšet v Šumperku poprvé. „Fanoušci se mohou těšit na spoustu světelných i pyro efektů, ale hlavně na hitovky jako Když nemůžeš, tak přidej, Cesta z města, Anděl a další,“ popsal Drenka.

Známé písně budou znít velkým sálem Domu kultury také při koncertech kapely Poetika, jejíž videoklipy provází na internetu mnohamilionová sledovanost, nebo při vystoupení domácích oblíbenců O5 a Radeček, kteří mají za sebou doslova ‘zlatou éru‘. Za své zatím poslední album Dobrý zprávy obdrželi Zlatou desku a nedávno vydali z této úspěšné nahrávky už šestý singl s klipem To až jednou.

Dramaturgie festivalu dá prostor také začínajícím umělcům. Posluchačům se představí zpěvák LÁSKA z Prahy a pak letošní vítěz soutěže Objev Radia Haná, dívčí trio THE ADDAMS SISTERS z Moravičan.

Džemfest kromě hlavního večírku v pátek 23. října chystá nabitý doprovodný program. Například v kině Oko, kde se uskuteční charitativní projekce filmu Postiženi muzikou. Snímek popisující život kapely THE TAP TAP z Jedličkova ústavu v Praze promítne Džemfest v pondělí 19. října od 18.00 hodin. Letos bude rovněž pokračovat projekt Můj první fesťák pro děti z dětských domovů, které na Džemfest pravidelně přijíždějí z celé Moravy.

Vstupenky na festival, který je držitelem prestižní Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury i Ceny města Šumperk, jsou v prodeji v pokladně DK Šumperk nebo online na www.dzemfest.cz.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1643

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *