RockShock

Internetový rockový magazin

Metronome Blues – Garden Of Eden vychází na vinylu u Kabinet Records

Text: Petra Braddock
Foto: archiv Rhyse Braddocka

METRONOME BLUES vydávají své poslední album Garden Of Eden na vinylu u brněnského vydavatelství Kabinet Records. Pokřtí jej v domovském Kabinetu múz, kde představí i svoji novou sestavu. Garden Of Eden je čtvrté řadové album kapely Metronome Blues. Vyšlo digitálně na jaře 2020 během tzv. ‘lockdown’ na Novém Zélandu. Jeho vinylová verze vychází v říjnu pod hlavičkou vydavatelstvíxa0 Kabinet Records, které sídlí v Brně, kde žije producent/muzikant Rhys Braddock (Metronome Blues).

Ironický název Garden Of Eden (česky Rajská zahrada) byl vybrán jako reakce na všechny dystopické vibrace, které nás v tuto chvíli obklopují. „I uprostřed chaosu a nejistoty si musíme připomínat, že žijeme v ráji, jen je třeba si to častěji uvědomovat. Tzv. ‘lockdownʻ nám odhalil některé alternativní způsoby života, díky nimž jsme přehodnotili naši situaci. Uvíznutí na Novém Zélandu mě přimělo si to uvědomit. Prázdné golfové hřiště na obalu desky se tak stalo naším novým Edenem,” vysvětluje Rhys Braddock.

Album bylo nahráno a produkováno výhradně Braddockem. Obsahuje písně, které vznikly v jeho studiu v Brně, a dvě novější, které nahrál v garáži svých rodičů během ‘lockdown’ na Novém Zélandu. Garden Of Eden tak naznačuje lidskou potřebu zůstat ve špatných dobách kreativní. Pokřtěno bude 14. října 2020 v domácím Kabinetu múz v Brně, kde se představí i nová mezinárodní sestava Metronome Blues: bubeník Peter Kušnirík (Slovensko), baskytarista Dylan Vance (Kanada) a kytarista Robin Smith (Skotsko).

Jako svoje hosty si Metronome Blues na křest pozvali brněnské kapely VDYD a GUILTY ECHOES. Dalším překvapením pro fanoušky Metronome Blues je nové EP Exploded View, které bude součástí limitované edice pro prvních 100 předobjednávek vinylu Garden Of Eden a které vyjde oficiálně až na konci října.

FB událost – www.facebook.com/events/653175642066293

Související odkazy:
www.metronomeblues.bandcamp.com
www.fairpricemusic.com/cz/band/metronomeblues
Videoklip Nutopia www.youtube.com/watch?v=ZyY3t0izeF4
www.facebook.com/metronomeblues
www.youtube.com/channel/UCqgf4k6615td4GstwOZF7sg
www.instagram.com/metronomeblues

Kabinet Records:
www.instagram.com/kabinet_records_label
www.facebook.com/kabinetrecords

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 23

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *