RockShock

Internetový rockový magazin

Narozeninová party kapely Trautenberk v Plzni byla bombastická

2. září 2020, Plzeň, Park Plaza Plzeň

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Fanoušci těžkotonážní tanzmetalové formace Trautenberk se konečně dočkali! Ve středu 2. září 2020 se konala odložená narozeninová party kapely Trautenberk, která oslavila 10 let v revíru a vybrala si parádní gratulanty – fanoušky velmi oblíbenou kapelu Horkýže Slíže a De Bill Heads, která tuhle monstrózní party odpálila. Před vchodem do amfiteátru se tvořily fronty natěšených fanoušků, počasí bylo luxusní a všechno nasvědčovalo tomu, že oslava narozenin se vydaří. Organizátoři rozdělili návštěvníky do dvou sektorů, což všichni chápali, protože účast fanoušků byla obrovská.

Krátce před 18. hodinou zahájila celou narozeninovou oslavu kapela DE BILL HEADS, která má početnou základnu věrných fanoušků a je zárukou skvělého zážitku. A Honza Havlíček nás nešetřil, pral do nás jednu pecku za druhou. Jeho nezaměnitelné grimasy a pohybové kreace lidi zkrátka milují. Zazněly hity jako Amsterdam, Ryba, Nechci toho zas tak moc, Hadry kožený, Ani náhodou… A samozřejmě Kameny a prach, to už opravdu zpívali všichni s rukama nad hlavou. Padesát minut uteklo jako voda, a tak zbýval čas už jen na pecku Dovolená s Elvisem, která byla věnována Františkovi Sahulovi, Vláďovi Šafránkovi a dalším z hudebního nebe. Na závěr Honza popřál za celou kapelu k 10. narozeninám formaci Trautenberk a poděkoval jim za pozvání.

Po krátké pauze, kterou návštěvníci amfiteátru využili k občerstvení a doplnění tekutin, zahoukal požární hlásič a na pódiu se neobjevil nikdo jiný než chalani z Nitry, které báječně doplňuje půvabná baskytaristka Veronika. Kapela HORKÝŽE SLÍŽE s frontmanem Peterem Hrivňákem v hasičském převleku ihned spustila show megapeckou Maštaľ, a na pódiu i pod pódiem bylo okamžitě živo. Kapela do fanoušků prala jednu pecku za druhou, nechybělo oblíbené Peterovo Strašne vás ľúbime nebo „Pravá strana, čo je s vama? Ľavá strana, čo je s vama? Plzeň, čo je s vama?”, to už fanoušci řvali, tančili a užívali si parádní atmosféru. Vtip a nadsázka v písních kapely Horkýže Slíže, kterých má na svém kontě obrovskou zásobu, lidi prostě baví. Sedmdesát minut uteklo jak voda, kapela se rozloučila s fanoušky peckami Malá Žužu a Keď budeš na compe.

A ve 20.30 hodin to vypuklo! Plachta s nápisem Trautenberk byla odstraněna a na pódiu se objevil sám Krakonoš, pán hor. Amfiteátr byl našlapaný k prasknutí, ozvalo se: „Ahoj, holoto, vítáme vás na narozeninové party!” Největší koncert kapely TRAUTENBERK začal ve velkém stylu. Koncert byl rozdělen na dvě části, kde v té první vystupovala kapela v původních kostýmech. Jakmile pódium opanoval Trautenberk, tak se holota neskutečně bavila. Dnešní téměř dvouhodinový setlist byl nabitý těmi největšími peckami, nechyběl snad žádný z osvědčených megahitů, které zpívala s kapelou obrovská masa lidí. Speciálním hostem byl kytarista Mário z kapely Horkýže Slíže, který si zanotoval a zahrál s Trautenberky pecku Pyroman Roman. Při takto významném dni nezapomněla kapela na Tomáše Paimu, kterého všichni znali jako Obrouše a který stál u zrodu kapely. Nemohla proto chybět vzpomínková píseň na Obrouše s názvem Pán udíren, při které fanoušci rozsvítili své mobily. Dalšími vzácnými hosty byla Jiřka s Helčou, které zazpívaly jak samostatně, tak s Aničkou. Na narozeninové party zazněl nový song Buržoust, ke kterému byl natočen videoklip s Milanem Štajndlerem v hlavní roli. Videoklip bude vypuštěn do světa na podzim 2020. Na úplný závěr přinesl Krakonoš dvě lahve šampusu, které zkrápěly fanoušky v předních řadách. Na přídavek přišli zpěváci v nafukovacích oblecích a ukončili velkolepou show megahity Netáhlo a Himlhergotdonrvetr.

Byla to prostě oslava se vším všudy, báječnou koncertní atmosféru doplňovaly ohňové efekty a konfety. Fanoušci se bavili od začátku do konce, velké poděkování patří všem zúčastněným kapelám a ZL Production.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 294

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *