RockShock

Internetový rockový magazin

Moravius zanesli silným slezským větrem svou muziku do celého světa

Text: Jiří Olszar
Foto: archiv Moravius

Havířovská powermetalová kapela MORAVIUS během korona krize nelenila, a nejenže v květnu představila zbrusu nové album Wind From Silesian Land a maličko obměnila sestavu, ale minulý měsíc navíc vypustila do světa i nový videoklip ke skladbě Devil Indisguise. S koncerty to bylo momentálně samozřejmě trochu slabší, ale s novým materiálem už se začíná pomalu něco rýsovat.

Letošní novinka, která obsahuje celkem dvanáct nových skladeb včetně intra, dvou bonusových tracků a zmíněného songu Devil Indisguise, byla pořízena hned v několika studiích – v karvinském Hard Cafe Studiu, v šenovském ArtVoxu (oficiální studio skupiny Salamandra) a studiu AB Records ve Žďáru nad Sázavou, kde probíhal i závěrečný mastering. O tom, že se hudba i zvuk mimořádně povedly, svědčí i zájem fanoušků ze všech možných koutů světa. Jak prozradil zpěvák Dalibor ‘Panther’ Halamíček, zájemci o nové CD se přihlásili například z Polska, Argentiny, Švýcarska či Japonska. Nová nahrávka je k mání nejen jako klasické CD, ale nově i jako flash disk, kde jsou skladby uloženy v kvalitním MP3 formátu a doplněné o kompletní booklet a videoklip Devil Indisguise ve Full HD rozlišení.

Na desce se kromě ‘stálých’ členů představila řada zajímavých hostů, například Hanka Šlachtová (klávesistka skupiny Salamandra) a bývalá klávesistka Lea Šedivá nebo kytaristé Pavel Škarpa (Bastard) a Václav Moch (Salamandra). Za bicí usedl výborný bubeník Dušan Kiss (ex-Menhir) a mluveného slova se ujal svým mocným hlasem známý moderátor David Zbavitel. Speciálním hostem se pak stal zpěvák Niklas Isfeldt, frontman švédských powermetalistů Dream Evil, který je znám svou spoluprací s takovými spolky, jako jsou třeba HammerFall. Jeho skvělý hlas je možné slyšet ve skladbě Liberty. Kompletní sestavu na desce doplnili stávající členové: Radek Dočkalík (kytara), Jarda Novák (kytara) a Patrik Hrnčíř (baskytara).

Sestava z desky už ale také není aktuální, takže naživo bude možné vidět Moravius doplněné o nového zkušeného baskytaristu Jardu Dufka (Headfire, ex-Salamandra ad.) a mladého talentovaného bubeníka Marka Rybu. Jediný problém zůstává v obsazení místa za klávesami. Kdo by měl o toto místo zájem, může se kapele ozvat na e-mail moraviusband@gmail.com.

Zatím prvním potvrzeným koncertem je slavnostní křest nového alba, který proběhne 23. ledna 2021 v ostravském klubu Barrák. Mezi hosty nebudou chybět zástupci rádia BEAT, kteří desku Wind From Silesian Land zároveň pokřtí. Speciálním hostem pak budou němečtí powermetaloví ninjové VICTORIUS, kteří se letos pochlubili výborným albem Space Ninjas From Hell. Další informace ke křtu najdete na FB události www.facebook.com/events/3788310724518503.

Související odkazy:
www.moravius.cz
www.facebook.com/Moraviuspowermetal
www.bandzone.cz/moravius

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 54

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *