RockShock

Internetový rockový magazin

Horkýže Slíže a jejich hosté si zařádili v Kamenici nad Lipou

22. srpna 2020, Kamenice nad Lipou, Pivovar Kamenice

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V letošním roce se nemohl z korona důvodů konat třetí ročník Pivní Kamenice, a tak organizátoři připravili jako poděkování příznivcům těchto pivních slavností neméně atraktivní akci, která se konala 22. srpna 2020 na nádvoří Pivovaru Kamenice. Do Kamenice nad Lipou přijela kapela Horkýže Slíže v rámci svého turné s názvem Keď budeš na compe tour 2020 a pozvala si několik hostů.

Hned na začátku se ujal slova moderátor Michal Douda, který představoval jednotlivé kapely, které dnes vystupovaly. Svého úkolu se zhostil na výbornou, všechna čest. V 16.30 odpálila celou akci kapela COVERS FOR LOVERS, která si připravila pro posluchače třičtvrtěhodinový koncertní set, který fanoušky bavil, a ti se postupně dostávali do té správné nálady. Většina posluchačů sice seděla v obřím party stanu, ale hudba se jim líbila a začali se skvěle bavit. Kapela letos slaví 10 let na hudební scéně a výroční koncert kluci chystají na pátek 13. listopadu 2020 v pražském klubu Vagon. Fanoušci dnes poslouchali starší pecky Nevzdávej, Zlatý 80., Slunce nad Přeštěnicí, ale i nejnovější singl Rozmotávám, který je prvním ze singlů připravovaných k desátému výročí kapely. Mezi postávajícími u pódia byli i kluci z kamenické kapely Brutální jahoda.

Druhá kapela ELVIS MASERATI přijela z Plzně. Je to úplně nová kapela, která dnes hrála druhý koncert ve své historii. Měla vystupovat již od března, ale z důvodu koronavirových opatření měla první koncert teprve minulý týden v Plzni. Kapela je to sice zbrusu nová, ale jednotliví členové mají bohatou hudební minulost. Sami o sobě říkají, že jsou ta nejstrašnější možná rocková sestava složená z bývalých členů kapel Elvis Gott Superstar, 3D Lidée, Tleskač, Požár mlýna, Kníry, Náhradní díly lidí, Spermsprayers, Vesmírní židé a Parta sfetovanejch kovbojů. Za velké oživení a originalitu jejich rock fusion hudby považuji hru na trubku, která do jejich tvorby perfektně zapadá.

Ve 20 hodin moderátor ohlásil další kapelu, která přijela ze Slovenska, konkrétně z Nitry, a fanoušci ji dobře znají. Kapela ZOČI VOČI s sebou přivezla parádní pop-punkovou muziku. Skupina vznikla v roce 2004 a vydala pět alb, setlist byl nadupaný skvělou hudbou s parádními texty. Přesto, že téměř celý šedesátiminutový koncertní set celkem hustě pršelo, spousta fanoušků zůstala před pódiem a užívala si tuhle výbornou energickou hudbu. Jejich hudba je hodně chytlavá, se spoustou tvrdých kytarových riffů, a na posluchačích bylo vidět, že je kapela oslovuje. Jejich hitovka Chlapi neplačú má na kanále YouTube přes milion zhlédnutí a bylo vidět, že ji fanoušci znají, neboť ji zpívali s kapelou jako jeden muž.

O dvě hodiny později se rozhoukala siréna, na pódium přiběhl Peter Hrivňák alias ‘Kuko’ v hasičském převleku a hned spustil Maštaľ. Touhle peckou z roku 2009 dostal celou Kamenici do varu! Kapela HORKÝŽE SLÍŽE dala fanouškům nášup sedmdesáti pěti minut rockové energie a fanoušci to náležitě ocenili. Atmosféra byla úžasná a ‘Kuko’ a spol. předvedli dokonalou show. Kluci z kapely dokážou rozproudit krev v žilách snad každému rockerovi. Ti se hned od prvních tónů nalepili na pódium a pařili. Byla to pěkná divočina. Ale vše jednou končí, a také tenhle skvělý večer plný parádní hudby krátce po 23. hodině skončil. Fanoušci však stále zůstávali a čekali, až přijdou kluci z kapely mezi ně, aby se s nimi mohli vyfotit.

Na závěr musím pochválit krásné prostředí Pivovaru Kamenice, který se nachází přímo na náměstí nedaleko zámku. Ihned po příchodu na nádvoří pivovaru jsme obdivovali nádhernou velikou stage, všude bylo čisto, na návštěvníky čekal obří party stan, kde se dalo posedět s přáteli a který poskytnul přístřeší při hodinovém dešti. Občerstvení bylo luxusní, na fanoušky čekala výtečná klobáska, grilovaný hermelín s brusinkami a grilovaná krkovička. Nápojů byl dostatek, od točeného piva přes míchané alkoholické nápoje až po velký výběr nealka a výtečnou kávu. Jako zástupce ženské většiny musím speciálně vyzdvihnout nadstandardní čisté toalety, za které by se nemusel stydět ani pětihvězdičkový hotel. Obrovské poděkování patří pořadatelům, technikům, moderátorovi a všem kapelám, které hrály naplno a předaly všem přítomným nálož pozitivní energie.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 96

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *