RockShock

Internetový rockový magazin

Úspěšná klavíristka Klára Gibišová oslaví narozeniny koncertem

Text: DK Šumperk
Foto: archiv Kláry Gibišové

Závěrečný koncert 47. ročníku festivalu Preludium Aloise Motýla, který se v náhradním termínu uskuteční 14. září v klášterním kostele, se ponese ve slavnostním duchu.

„Pro návštěvníky koncertu bude jistě milým potěšením, že společně s talentovanou klavíristkou KLÁROU GIBIŠOVOU mohou zcela netradičně oslavit její desáté narozeniny. Velmi nás těší, že si pro tento významný den zvolila vystoupení právě v Šumperku,” zve na slavnostní večer produkční Domu kultury Michaela Horáková.

K hudbě Klárku přivedly starší sestry, které hrály na příčnou flétnu a klarinet, a ona je doprovázela kvílením na zobcovou flétnu. Jako rodinné trio poprvé společně vystoupily, když jí bylo teprve 20 měsíců. První skutečnější hudební pokusy zkoušela v necelých třech letech – sama jen po sluchu začala hrát Kočka leze dírou a brzy další dětské písničky nebo koledy. Od roku 2015 je žákyní pražské ZUŠ Ilji Hurníka pod vedením paní profesorky Taťány Vejvodové, výuku a další soukromé lekce začala směrovat k prvním koncertům a soutěžím. Ve volném čase se věnuje také dabingu a ráda čte.

Od té doby nasbírala řadu ocenění a na pódiu udává tempo známým orchestrům. Měla možnost si zahrát na několika prestižních akcích a místech, například i v pražské Katedrále svatého Víta. Již nyní má velmi dobře nakročeno na hvězdnou kariéru.

Ke svému šumperskému vystoupení si přizvala dvě talentované studentky konzervatoře v Kroměříži – houslistku Julii Kubíčkovou a klavíristku Elišku Tkadlčíkovou. Během koncertu zazní skladby od W. A. Mozarta, J. S. Bacha nebo F. Chopina.

Koncert se uskuteční od 19.00 hodin v klášterním kostele, vstupné na sezení je sto korun. Více informací o programu se dozvíte na www.dksumperk.cz.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 10

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *