RockShock

Internetový rockový magazin

Posluchači Frekvence 1 si zvolili 100 nejoblíbenějších letních hitů, zvítězila Macarena

Text: Iva Pavlousková

TOP 100 letních hitů všech dob na Frekvenci 1 sestavili sami posluchači, své tipy posílali přes web. Jako nejoblíbenější song vybrali Macarenu od dvojice LOS DEL RÍO, na druhé místo poslali Despacito od zpěváka LUISE FONSIHO a rappera DADDYHO YANKEEHO a na třetí Lambadu od skupiny KAOMA. Celý žebříček je k poslechu na webu www.frekvence1.cz.

Žebříček největších letních hitů si posluchači Frekvence 1 sestavili sami – podle toho, které písničky jim nejvíc evokují léto, prázdniny, vzpomínky na dovolenou, vůni moře či romantické letní lásky. Tipy na nejoblíbenější songy posílali přes web rádia od 27. července do 9. srpna. Celou superhitparádu Frekvence 1 odvysílala v sobotu 15. srpna. „Své tipy na nejoblíbenější letní songy nám poslalo přes tři tisíce posluchačů. Tak velký zájem nás velmi potěšil. S létem, koupáním a dovolenými mají naši posluchači evidentně nejvíce spjaté taneční hity v latinském rytmu s chytlavými melodiemi,” doplnila Martina Říhová, výkonná ředitelka společnosti Active Radio.

Nejvíce hlasů dostala píseň Macarena, která v létě roku 1996 proslavila dvojici španělských hudebníků Los del Río po celém světě. Stříbro získala skladba Despacito portorického zpěváka Luise Fonsiho a rappera Daddyho Yankeeho z roku 2017. Video k singlu Despacito se stalo v roce 2019 s více než 6,5 miliardy zhlédnutí nejsledovanějším hudebním klipem posledního desetiletí. Bronz pak patří singlu Lambada, jejž natočila francouzská popová skupina Kaoma v roce 1989. Tehdy vzbudila obrovský zájem o stejnojmenný brazilský tanec. Nejstarším songem, který se dostal do TOP 100 letních hitů, je In The Summertime od britské rockové skupiny MUNGO JERRY z roku 1970. Z letošních novinek v letní super-hitparádě Frekvence 1 zabodovaly hned dva songy, navíc oba z české produkce – Yahoda od kapely MIRAI a Je nádherné zpěváka DAVIDA DEYLA.

Celou superhitparádu si můžete poslechnout na www.poslechni.si/TOP100_letnich_hitu.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 4

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *