RockShock

Internetový rockový magazin

Rockfestík Zbiroh 2020 opět přilákal rock/metalové nadšence

8. srpna 2020, Zbiroh, Na Panelu

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V sobotu 8. srpna 2020 se konal již 8. ročník tradičního hudebního festivalu Rockfestík Zbiroh nad restaurací Na Panelu, v krásné přírodě pod zámkem Zbiroh. Pořadatelé pro tento ročník zvolili parádní program, který musel potěšit každé metalové srdce. Počasí vyšlo na výbornou, bylo krásné, letní, zkrátka ideál na posezení s přáteli u piva a dobré muziky.

V 17.00 hodin odstartovala letošní ročník Rockfestíku heavymetalová karlovarská kapela EXTAZE, která začala hned zostra smrští parádní heavymetalové hudby s říznými texty. Sedmdesátiminutový set, během něhož stále přicházeli další fanoušci, byl doslova nabitý peckami. Jen pro představu – nemohly chybět Reaktor, Kriminál, Lítám v tom zase, Královna osudu.

Po rychlé úpravě stage vystoupila pražská heavymetalová kapela SOUL KEEPER, která mě zaujala hned od začátku. Perfektní zpěv Jindry Michalíka, který se vůbec nemusí bát vysokých poloh hlasu (už dlouho jsem neslyšela tak skvělý ječák), doplněný nabušeným heavy metalem se spoustou tvrdých kytarových riffů, musel prostě posluchače zaujmout. Dnes jsem slyšela Soul Keeper poprvé, ale určitě ne naposledy. Jejich hudba je svižná a posluchače jistě baví. Jejich songy Beyond The Edge, Soul Keeper, Rolling Rock’n’roll nebo Perfect Day byly jedním slovem perfektní.

Okolo 20. hodiny převzala pomyslné koncertní otěže pořádající domácí heavymetalová kapela V.P.O.HO. A opět bylo co poslouchat. Kapela je ze Zbirohu, a tak tu pochopitelně měla spoustu svých skalních fanoušků, kteří si užívali tenhle parádní večer. A pecky Nechci dál, Za co se platí, Sahara, Boj… byly okořeněné výbornými kytarovými riffy; zejména u songu Svědomí byla kytara bombastická. Zaujal mě název kapely V.P.O.ho – je odvozen z počátečních písmen alba Vzhůru přes oceán heavymetalové legendy Vitacit. A přídavek ‘ho’ znamená, že je kapela prostě v pohodě.

Na závěr Rockfestíku se za potlesku fanoušků představila dlouho očekávaná kapela KREYSON MEMORIAL. To už stála většina lidí před pódiem a frontman Petr ‘Doldy’ Dolének se přivítal s fanoušky megahitem Strážci plamenů ze stejnojmenného alba. ‘Doldy’ upozornil na videoklip k hitu Motorka, který vypráví skutečný příběh Gabriely Novotné, první české motorkářky, která úspěšně dokončila Rallye Dakar. Do dnešního setlistu se vešly nejen všechny songy z velmi povedeného alba Strážci plamenů, ale i starší hitovky. Posluchači si poslechli i úplnou novinku Boj 2020, ke které kapela natočila oficiální lyric video. Dnes zazněly i ty největší hity zlatých devadesátých let – Anděl na útěku, Skalp, Nejde vrátit čas, Čarovná noc, Kreyson. Fanoušci zpívali, tančili a naplno si užívali závěr večera. Bohužel čas byl neúprosný a ve 23.00 hodin musel tenhle skvělý festival skončit.

Obrovské poděkování patří pořadatelům, technikům, všem kapelám, že hrály naplno i přes spalující horko, a samozřejmě návštěvníkům Rockfestíku Zbiroh, kterých se sešlo opravdu hodně a kteří si užívali sobotní den se vším všudy.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 187

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *