RockShock

Internetový rockový magazin

Jura Šperl – Fotbal a muzika s překvapením

Text: Jiří Olszar

Naprosto nečekanou, ale o to zajímavější akci nazvanou Bigbeat Open Air / Prominent Ingott Cup, která se bude konat 22. a 23. 8. v Křižanovicích (mezi Bučovicemi a Slavkovem u Brna), se rozhodl vyprodukovat JURA ŠPERL (Limetall, Ingott). Požádal jsem ho o některé informace formou rozhovoru.

Ahoj, Juro. Kde se vzal nápad uspořádat tak nezvyklou fotbalově-rockovou akci?
Hned po vzniku kapely počátkem roku ʼ87 jsme začali pořádat fotbalová utkání nazvaná Ingot proti ʻzbytku světaʻ a všechny nás to fakt dost bavilo. Pověstným se stal například zápas, kdy se strhla průtrž mračen a my to dohráli kompletně nazí a bosí. Poslední proběhl těsně před mým nástupem na vojnu v roce 1990, a tak mě napadlo, že by se to mohlo, v rámci kulatého výročí, oživit.

Jasně. Ovšem jedna věc je sranda mač, ale podle toho, co vím, jde tentokrát o seriózní turnaj.
Dobrá zábava je sice na prvním místě, ale v tomto případě platí pravidlo – když už, tak už! Fotbalový turnaj proběhne na sportovní bázi, jehož kořením budou známé osobnosti, většinou muzikanti, jež se zúčastní takzvaných dovednostních soutěží po vzoru NHL. Pro každý případ bude ovšem po ruce i zdravotní personál.

Prozraď jména!
Jména zveřejníme až těsně před akcí, ale prozatímní seznam je opravdu síla. Třeba tam v zákulisí vznikne nějaký superband…

Fotbal je v neděli, ale vše začíná už v sobotu. O co půjde?
Chtěli jsme se den před fotbalem zahřát na provozní teplotu nějakým pivkem a tím, že si zahrajeme bigbít. Ale podařil se nečekaný majstrštyk – do Křižanovic k nám přijede žijící legenda Progres 2, a to v nejsilnější sestavě (Váně, Dragoun, Kluka, Morávek, Pelc), a troufám si říct, hrající v životní formě. Na jejich poslední album Tulák po hvězdách pějí kritici i fanoušci chválu ze všech stran, ale zcela jistě zazní i hymny Planeta Hieronyma Bosche II nebo Píseň o jablku. Když to po dlouhém jednání potvrdili, přeběhl mi od radosti mráz po zádech. Tím pádem dostala sobota úplně jiný náboj a význam, takže jsme se vyhecovali a s Ingottem chystáme speciální set s překvapením, aby to dostalo ještě nějaký upgrade. Dle zákulisních zpráv jsou na tom podobně i Šašci v manéži, hrající kvalitní progressive rock, kteří to v sobotu celé začnou.

Tak ať se akce vydaří!
Díky chlape! A jestli jsi ve formě, tak si vem kopačky a přijeď do Křižanovic.

Bigbeat Open Air / Prominent Ingott Cup
22. a 23. 8. 2020 – Křižanovice (mezi Bučovicemi a Slavkovem u Brna)

FB událost – www.facebook.com/events/895459697627989

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 275

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *