RockShock

Internetový rockový magazin

sCoro Štěrkovna v Hlučíně nabídne Dyka a Müllera

Text: Andrea Čeřovská

Milovníci hudby, léta a festivalové atmosféry mají zase jeden důvod k radosti. Hudební festival sCoro Štěrkovna, který má být malou náhradou za přesunutý ročník oblíbeného festivalu Štěrkovna Open Music, nabídne na břehu jezera v Hlučíně na Opavsku 18. a 19. září řadu zvučných jmen české a slovenské hudební scény. Role hlavních hvězd obstarají VOJTĚCH DYK s B-SIDE BANDEM a legendární RICHARD MÜLLER. To oznámili pořadatelé akce z agentury New Wind Production.

„Nechtěli jsme celý rok jen nečinně přihlížet tomu, jak koronavirus likviduje kulturní scénu. sCoro Štěrkovna je kapkou naděje, že se festivaly v podobě, jak je známe, opět rozjedou. A vše, co bylo na letošní rok naplánované, se uskuteční,” řekl za pořadatele David Moravec.

Hudební program, který pořadatelé připravili na akci koncipovanou pro 1000 lidí, je velmi pestrý. „Jako hlavní hvězdy jsme oslovili kapely z chystaného programu letošní Štěrkovny Open Music. Dále jsme oslovili kapely navázané na festival dlouhodobě a ty, se kterými máme přátelské vazby,” vysvětlil Moravec. Poslední letní víkend tak v Hlučíně vystoupí i O5 A RADEČEK, VOXEL, CITRON, DAVID STYPKA s kapelou BANDJEEZ, MINUS123MINUT, SKYLINE a řada dalších.

Festivalový areál bude podle pořadatelů dostatečně velký, aby lidé mohli mít bezpečné rozestupy podle vlastní potřeby. „Budeme splňovat všechny podmínky dané hygienickými a epidemiologickými opatřeními,” dodal další z pořadatelů akce Matěj Ostárek.

„Chceme, aby se sCoro Štěrkovna blížila vysokým standardům festivalu Štěrkovna Open Music, jak jsme je nastavili v minulých letech. Proto bude festival bezhotovostní (cashless), i zde jsme zapojeni v projektu Čistý festival, takže budeme třídit odpad, pivo načepujeme do vratných kelímků a chystáme i tradiční dětskou scénu,” doplnil Ostárek.

Už dříve pořadatelé oznámili, že na rok 2021 přesouvají program letošního ročníku festivalu Štěrkovna Open Music. Na něm měly vystoupit hvězdy jako Pavol Habera a Team, Hradišťan s Vlastou Redlem a jeho kapelou, Tata Bojs či MYDY. Nový termín akce je naplánovaný na 29. až 31. července 2021.

Vstupenky a přesný program mohou návštěvníci získat na stránkách festivalu Štěrkovna Open Music, a to www.sterkovnamusic.com.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 6

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *