RockShock

Internetový rockový magazin

Muzikanti si to rozdají v nohejbalu v rámci tradičního Festonda Cupu

Text: Hana Bukáčková

Rok se s rokem sešel a čeká nás tradiční sportovní klání – vrchol letní sezony, kdy se ve středu 29. 7. uskuteční již 16. ročník nohejbalového turnaje hudebních kapel. Akce je zdarma a veřejnosti přístupná, tak přijďte podpořit svoje oblíbence z česko-slovenských rockových kapel. Startuje se v 11.00 hodin na tenisových kurtech TJ Sokol v pražských Vršovicích.

Toto nehudební setkání hudebníků je provázeno uvolněnou příjemnou atmosférou, se zajímavými, nejen sportovními výkony. Letos své síly poměří kapely APPLE JUICE, TROJKY, DIRTY BLONDES, LETY MIMO, HONZA KŘÍŽEK, THE ATAVISTS, POST-IT, DEVILS AUTUMN, WOHNOUT, VYPSANÁ FIXA, ŠVIHADLO, HELL PASO, KRUCIPÜSK, DJ VEGY, MEDVĚD 009, VISACÍ ZÁMEK CREW, STATUS PRAESENTS, FIVE O’CLOCK TEA, TŘI SESTRY, SPS, UDG a TH!S.

Klání, které nejde moc popsat slovy, ale je potřeba ho zažít, naštěstí nepostihla pandemie. „Dlouho jsme přemýšleli, jestli letos turnaj uspořádat. Odezva od lidí, kteří mají Festondu rádi, ale byla veliká. A jakmile se ukázalo, že je možnost akci uskutečnit, šli jsme do toho,” říká Roman Korbut zvaný ‘Koráb’.

Obhájí loňské vítězství DJ Vegy, či se vrátí na trůn šampioni Post-It? Tak to se dozvíte už brzy. Akci uvádí baskytarista kapely Wohnout Jirka Zemánek, který je zároveň i generálním ředitelem turnaje.

„Pokud chcete vidět vaše hudební oblíbence osobně a pobavit se jejich uměním s míčem, neváhejte. Sportu, hudbě a poměřování všeho, co lze poměřovat, zdar!” dodává Koráb. Kromě napínavých turnajů a nevšedních sportovních zážitků se mohou návštěvníci těšit na bohatou tombolu s netradičními věcmi od zúčastněných kapel, netradiční vyhlášení a after party s DJs a kytarou. Samozřejmostí je spousta smíchu a drinků.

Festonda Cup má za patnáct let existence skutečně bohatou historii. Navazuje na Festival na břehu moře, který se v letech 1998 až 2003 konával pravidelně na chorvatských plážích. Později se přesunul k Máchovu jezeru, odkud se ale v roce 2007 opět stěhoval. Mimo jiné se uskutečnil také na pražských Tenisových kurtech Sparta Praha či ve sportovním areálu Kolečko na Křivoklátě.

Video z minulého ročníku – www.youtube.com/watch?v=-74SDwxEkB0

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 6

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *