RockShock

Internetový rockový magazin

Janchi představuje své nové multižánrové album Janchiland

Text: Václav Votruba

Funk, pop, soul, klasická hudba, rap… Českobudějovický muzikant JANCHI vůbec neřeší hudební škatulky. Proč by také měl? Hudba je o svobodě. A právě slovo ‘svoboda’ definuje jeho novou desku Janchiland nejlépe.

„Je to soubor písní a názorů, které hýbou mým životem,” říká Janchi, který desku z větší části nahrával celou sám. „A to na různých místech – ve svém bytě, v domě rodičů, ve zkušebně kapely Strong Coffee, ve studiu Express Records, u mé babičky… Se vším, co jsem natočil, jsem se následně přesunul do Studia Rápotice, v němž jsem dokončil hlavní zpěv a některé nástroje, které vyžadovaly studiový zvuk. Aby byl výsledek co nejdokonalejší, postaral se o finální mastering David Halada z kapely Frozen Poppyhead.”

S nahrávkou Janchimu pomohli spoluhráči z jeho kapely – Ondřej Konečný (bicí), Marek Kejšar (baskytara) a František Žiška (klávesy). Na albu se také objevují dva zajímaví hosté – v písni Tak sa toč je slyšet rapper Popák a v Kam nás vietor zavanie hraje kytarové sólo Jakub Vančura ze Strong Coffee.

Zajímavostí je, že jedenáctiskladbové album není dělané jako CD, byť to tak na první pohled vypadá. Místo kulatého nosiče na vás z pošetky vypadne plakát. „Je na něm zábavní park Janchiland, přes který se za pomoci mobilního telefonu nebo počítače dostanete do Janchilandu jako takového, kde se dá album stáhnout,” popisuje Janchi a dodává, že o grafické znázornění zábavního parku a celé desky se postaral Roman Petrášek. Virtuální provedení Janchilandu jako světa dal dohromady Tomáš Šelmeci.

Několik skladeb z alba si můžete poslechnout i na YouTube kanálu.

Kontakty a odkazy:
YouTube kanál – www.youtube.com/channel/UC4TxvUBSFJPD36DOX-z_Qhg
E-mail – janchi.lev@gmail.com
Facebook – www.facebook.com/janchi.official
Instagram – www.instagram.com/janchi.no

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 6

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *