RockShock

Internetový rockový magazin

V Plané u Mariánských Lázní se bude pořádně metalově blýskat

Text: Václav Packan

8. srpna se areál koupaliště v Plané u Mariánských Lázní stane dějištěm prvního ročníku Live Rock Metal Festivalu. Svoje nekompromisní sety do návštěvníků nasypou:

FIVE APES
Tachovský nu-metalový válec, který do vás kromě neskutečně heavy riffů napumpuje i dávku chytlavých melodií. V loňském roce vydali eponymní debutové album, a pokud si budete chtít vydatně protáhnout krční svalstvo a zaskákat v kotli, jsou Five Apes ideální volba.

MIDDLEDARK
Čtyřčlenná smečka z Plzně produkující svižný thrash s výraznou esencí power a heavy metalu a nádechem progrese. Kromě rychlosti a agresivity v jejich tvorbě najdete také vydatnou porci melodií a změny temp i rytmů. Na kontě mají vlastními silami vydané EP Dreams In The Haunted House z roku 2019, jehož skladby tvoří základ energického koncertního setu.

NOCTURNAL PESTILENCE
Pětihlavá blackened/metalová hydra s většinovým podílem ženského elementu v sestavě, jejíž hudba plynule přechází od atmosférických ploch vydatně podpořených klávesami až po totálně anihilační pasáže, nad kterými zaplesají černé duše milovníků metalového extrému. Stejně variabilní je i vokál zpěvačky Aleny, který dokáže rozněžnit svojí čistou a melodickou polohou, aby vás o vteřinu později rozerval na kusy brutálním growlem.

MINCING FURY AND GUTTURAL CLAMOUR OF QUEER DECAY
Brněnská grind/deathová bruska mající za sebou dvě dekády existence, během níž oblažuje svými hudebními zvěrstvy nejen domácí příznivce, ale během své bohaté kariéry sjezdila i křížem krážem celou Evropu. Je tedy více než jisté, že zhudebněnou delikátní porci střev, krve a syrového masa s chutí naservíruje tahle gore ikona i lačnému plánskému publiku.

FLESHLESS
Brutal/deathová legenda z Děčína, která za sedmadvacet let na hudební scéně vyprodukovala 9 dlouhohrajících alb a svým nekompromisním nátěrem sestřelila během více než tisíce odehraných koncertů metalheads na třech kontinentech. Je třeba ještě cokoli dodávat? Jasná tutovka pro fanoušky Dying Fetus, Misery Index nebo třeba Origin.

MALIGNANT TUMOUR
Jedna z nejúspěšnějších extrémních kapel domácí provenience, která si za téměř třicet let fungování stylově prošla od noisecoru, gore/grindu, grindcoru a přidružených ‘chlívů’ po mix metalu, rock’n’rollu a crustu, který neskutečně zábavnou formou hrnou na koncertech do početného publika. Vítězové Cen Anděl nebo Břitva, kteří brázdili Evropu i po boku takových model, jako jsou Possessed, a dvakrát předvedli své umění na českých zastávkách tour samotných Slayer.

SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY
Moravští průkopníci folk metalu v českých zemích, kteří ve své tvorbě kombinují též prvky doom metalu, blacku, deathu a ethno music. Na svém kontě mají šest studiových alb, která jsou pro svoji kompoziční a instrumentální vyspělost po právu oceňována fanoušky a hudebními kritiky napříč hudebním světem. Tito dvojnásobní vítězové Cen Anděl budou ideálním náladotvorným zakončením celého festivalu.

Kompletní informace včetně předprodeje vstupenek najdete na webu
www.nanosound4.wixsite.com/planskyfestak nebo na FB
www.facebook.com/events/579958286257353.

Přijďte si užít parádní nálož tvrdé hudby uprostřed léta a předem děkujeme za jakoukoli formu sdílení a šíření.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 14

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *