RockShock

Internetový rockový magazin

Letní parket v Hořepníku zcela ovládli rockeři z Alkeholu a Dogy

3. července 2020, Hořepník, Letní parket

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Před týdnem začala nová sezona v Letním parketu Hořepník a pořadatelé opět připravili pro návštěvníky skvělé akce. Letos zde budou pořádat koncerty oblíbené kapely, jako je Harlej, Škwor, Arakain, Forrest Jump a další. Takže letní sezona bude znovu pěkně nabitá.

V pátek 3. července 2020 jsme vyrazili do Hořepníku na vystoupení kapel Doga a Alkehol, které jsou zárukou skvělé muziky a výborné atmosféry. Vzhledem k opravě parkoviště u Letního parketu bylo parkování zajištěno na náměstí v Hořepníku. Musím vyseknout poklonu a poděkovat pořadatelům, kteří tuto informaci sdíleli na svých stránkách i sociálních sítích, takže návštěvníci parketu s tím dopředu počítali. Vše bylo perfektně organizačně zvládnuto, na náměstí již čekali pracovníci z pořadatelské služby, aby návštěvníky správně navigovali.

Ve 21.00 hodin odstartovala dnešní akci kapela ALKEHOL, a jak je jejím zvykem, kapela v čele s Otou Herešem začala své vystoupení již tradičně peckou Hospodo nalejvej, kterou dostala slušně zaplněný parket do varu. Kluci ze sebe vydávali tu nejlepší energii, kterou posílali mezi své fanoušky pod pódiem. Devadesátiminutový koncertní set byl plný megahitů jako Lejboy, Víkend, Máme spoustu chlastu, Nechte vlajky vlát, Rockeři a další. Nemohl chybět Spalovač chlastu a přídavek Na slamníku a Buráky. Byla to skvělá show s tradičními mlhovými gejzíry, plná parádní muziky s říznými texty a chytlavými melodiemi. Fanoušci si užívali koncert od prvních tónů až do posledního songu. Ještě si dovolujeme ctěné čtenáře informovat, že Alkehol postupně reedituje klasické vinylové LP desky a ty na stánku s merchem samozřejmě nechyběly. V současné nabídce jsou S úsměvem se pije líp a Alkehol.

Krátce po 23. hodině spustila svoji laserovou a světelnou show fanoušky milovaná kapela DOGA, která doslova vlétla na pódium a zahrnula natěšené fanoušky směsicí těch největších hitů. A že jich má za 32 let existence opravdu hodně! Devadesátiminutový set obsahoval megahity Zelená, Beskydy, Gravitace, Až jednou slunce nevyjde, pro motorkáře Zas ty a já a další. Na závěr nemohla chybět pecka Poletuju. Skvělá dynamická muzika, parádní zpěv démonického frontmana Dogy – Izziho, nadšené publikum s rukama nad hlavou, spousta světel a laserových efektů, balonky, konfety, precizně připravené pódium… Asi tak by se dal popsat koncert této úspěšné české hardrockové kapely, která se pyšní velkou fanouškovskou základnou. Izzi na samotný závěr poděkoval pořadatelům, osvětlovačům, zvukařům, ale hlavně přítomným fanouškům za vytvoření parádní koncertní atmosféry.

Co říct na závěr? Tak jako pokaždé v Hořepníku – perfektní organizace, zázemí pro kapely i fanoušky bylo nadstandardní, dostatek občerstvení a nápojů, skvělá atmosféra v krásném prostředí… Za to všechno patří velké poděkování organizátorům akce – Ondřeji Přástkovi a Lukáši Danielovi.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 56

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *