RockShock

Internetový rockový magazin

Radvanická Rocková Rokle – Nová akce na ostravské festivalové mapě

Text: Jiří Olszar

Situace uplynulých dní způsobila nejen přesunutí, či dokonce zrušení některých hudebních akcí, na druhou stranu dala šanci těm novým, které by se při troše dobré vůle mohly zachovat i v budoucnosti. A jednou takovou je i rock/metalový festival Radvanická Rocková Rokle, jehož první ročník proběhne už 25. července 2020 v Ostravě-Radvanicích.

Ačkoliv je Ostrava poměrně známá různými festivalovými aktivitami, městská část Radvanice zůstávala v tomto směru poněkud pozadu. Takže i proto na nově vzniklý festival lákají pořadatelé slovy: „Uvidíte a uslyšíte v Radvanicích něco, co jste tady ještě nezažili!” Že se v Radvanicích v poslední době opravdu něco děje a bude dít, potvrzuje například rozsáhlá revitalizace místního koupaliště, které patřilo před svým uzavřením v roce 1984 k nejkrásnějším venkovním koupalištím v Evropě. A právě zde by se měl uskutečnit v příštím roce 2. ročník, na kterém se již předběžně dohodli pořadatelé se starostou obce.

Letos to bude ale samozřejmě také parádní jízda, během které se na pódiu představí celkem šest kapel, pocházejících zejména z místního regionu a okolí. Stoprocentní dávku rock’n’rollu píchne do žil už více jak třicet let stará DOGA, která umí i po letech pěkně tvrdě kousat. Minulý měsíc mimochodem připomněli korona krizi ‘rouškovým’ klipem složeným z fanouškovských příspěvků ke skladbě Dát si na kuráž (www.youtube.com), pocházející z poslední řadovky Hard Werk. Představí se i jedna z nejlepších tuzemských power/speedmetalových skupin SALAMANDRA. Ta se vůbec poprvé představí v nové sestavě a s novým setlistem, kde by neměly chybět ani ukázky z chystaného nového alba. První vlaštovkou se stal singl Europe Worries, ke kterému byl natočen i videoklip (www.youtube.com).

Havířovští VIXLAIVANT si pravidelně dopřávají s Dogou především klubové dýchánky. Nyní se tedy sejdou i pod širým nebem. Těšte se na pořádný punkrockový odvaz! Letos se maličko proměnila i sestava jablunkovských WITCH HAMMER, když skupina představila nového talentovaného bubeníka Davida Janáčka. Jinak ale zůstává vše při starém, takže kapela opět předvede, jak se káže ten správný rock’n’roll říznutý hard rockem i heavy metalem. Zkušení matadoři LAUTR, kteří jsou známí nejen spoluprací s Citronem nebo zpěvačkou Tanjou, potěší zejména příznivce hardrockové klasiky. Celou šestici pak uzavírají ostravští RUSTY FOX a to bude další Nálož rock’n’rollu, jak napovídá název alba z roku 2016. Loni se pochlubili sbírkou předělávek s názvem Vyjebaný coverband, takže dost možná zazní v jejich podání i nějaká nesmrtelná rocková pecka.

Vzhledem ke stále trvajícím omezením, co se počtu návštěvníků týká, se pomalu schyluje k vyprodání vstupenek. Pokud byste si tedy chtěli užít pořádný rock/metalový nářez v Radvanicích, můžete si vstupenky ještě objednat na tel. Čísle 607 031 915.

Radvanická Rocková Rokle
25. 7. 2020 – Ostrava-Radvanice, Krušinova 5

Související odkazy:
www.facebook.com/radvanickaRR
www.facebook.com/events/332513921072453

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 68

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *