RockShock

Internetový rockový magazin

United Islands Of Prague chystají v září na Výstavišti německou edici

Text: Sabina Turšnerová

Druhý víkend v září bude patřit multižánrovému hudebnímu festivalu United Islands Of Prague. Ten se letos koná již posedmnácté a přichází s řadou novinek. Mimo změny termínu, ke které došlo kvůli vládním nařízením spojených s COVID-19, se na festival mohou diváci těšit nově v areálu Výstaviště Praha Holešovice. Akce letos proběhne v ‘Deutsche Edition’, tedy v německé edici, a návštěvníci se tak mohou těšit na produkce talentovaných hudebníků z našeho sousedního státu.

„Jsme nadšení, že můžeme oznámit, že díky spolupráci s Německým velvyslanectvím, zastoupením Saska v Praze, Goethe Institutem a Česko-německým fondem budoucnosti přivezeme v září do Prahy to nejlepší ze současné německé hudební produkce,” říká organizátor festivalu United Islands Of Prague David Gaydečka a dodává, že i přes přesun termínu na září se diváci rozhodně nemusí o rozsah a kvalitu festivalu bát; vše totiž běží podle plánu. „Virus Prahu v březnu zhasnul a my se těšíme, že ji rozsvítíme. Neporušujeme tradici a připravujeme pro diváky festival, který mají rádi. Letos se můžete těšit na celou řadu hudebních objevů a vstup bude opět zdarma,” vysvětluje Gaydečka.

„Německo s radostí přijalo pozvání, aby se stalo partnerem letošního ročníku United Islands Of Prague. Jak víte, město Praha hrálo klíčovou roli v procesu vedoucímu k německému sloučení přesně před 30 lety. Německo navíc 1. července letošního roku převezme předsednictví Rady Evropské unie. To jsou všechno dobré důvody k oslavě rozmanitosti v Evropě – s hudbou jak z Německa, tak z České republiky,” říká o spolupráci velvyslanec Spolkové republiky Německo pan Christoph Israng.

S unikátním konceptem přidat k United Islands Of Prague podtitul a přivézt do Prahy hudebníky z jedné země, naposledy z Británie, přišli organizátoři minulý rok a nápad sklidil mnoho pozitivních ohlasů. Letos se návštěvníci mohou těšit například na saskou DJskou noc nebo bavorské kytarové odpoledne. Ředitel kanceláře Svobodného státu Sasko v Praze Dr. David Michel upozorňuje i na saskou Club Night. „Jsem rád, že máme dlouho očekávanou příležitost k prezentování saských DJs zde v Praze.”

Ochuzeni samozřejmě návštěvníci nebudou ani o českou hudební produkci. „Věříme, že spojením českých a německých interpretů vznikne neopakovatelný hudební zážitek, který by si nikdo neměl nechat ujít,” shodují se Petra Ernstberger a Tomáš Jelínek, ředitelé Česko-německého fondu budoucnosti. Ředitelka Goethe institutu v Praze paní Angelika Ridder dodává, že institut tradičně spolupracuje a podporuje české kulturní akce a je ráda, že se letos mohou zapojit i do United Islands Of Prague.

Více informací se návštěvníci dozví na sociálních sítích a webu festivalu www.unitedislands.cz.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 5

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *