RockShock

Internetový rockový magazin

Komunál a Alchymie to pořádně rozbalili v Nových Dvorech

27. června 2020, Nové Dvory, Zámecká restaurace a pizzerie

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Po dlouhé pauze se fanoušci oblíbené kapely Komunál dočkali! V sobotu 27. června 2020 se konal první koncert po vynucené pauze nejen kapely Komunál, ale i hosta dnešní akce, kapely Alchymie. Koncert se konal v atriu zahrady Zámecké restaurace a pizzerie v Nových Dvorech nedaleko Kutné Hory. Velmi mile mě překvapil prostor zahrady, kde byl dostatek míst k sezení, otevřená terasa Zámecké restaurace, dostatek místa před pódiem a stánek s merchem kapely.

Okolo 20.30 hodin začal koncert. Hostem Komunálu byla kapela ALCHYMIE, kterou jsem naživo slyšela poprvé a velmi mě zaujala. Kluci přijeli z Chlumce nad Cidlinou, hrají výhradně vlastní tvorbu v akustickém podání. Výborný tah je zakomponování houslí do jednotlivých skladeb, zejména u pecky Po sklenkách bylo možné slyšet parádní sólo na housle. Při songu Válka v postelích si s kapelou na pódiu zazpíval i Luboš Suchánek z Komunálu. Prvním koncertem po dlouhé koronavirové pauze potěšila kapela Alchymie fanoušky nejen super šedesátiminutovým koncertem, ale i novou kolekcí triček, která se myslím hodně povedla.

Ve 22. 00 hodin zahájila své vystoupení kapela KOMUNÁL v čele s Lubošem Suchánkem. Hned od začátku nabíjela publikum neskutečnou energií a těžko by se hledal fanoušek, který by si alespoň nějaké pecky nezazpíval s kapelou. Právě naopak, domnívám se, že téměř dvouhodinový koncertní set zpívali všichni přítomní fanoušci téhle sympatické partičky spolu s Lubošem. A že se jich dnes sešlo opravdu hodně! Kapela složila koncertní set z megahitovek Střílej zezadu, Maják, Vlci v nás, Volnej pád… a těch nejlepších z nového alba Naše věcPoslední kulka, Dva přístavy, Chycenej v sítích… Fanoušci se po celý večer bavili a užívali si parádní koncertní atmosféru. Čas hrozně rychle ubíhal, najednou byl konec, ale nebyl by to Komunál, aby ještě nepřidal pár hitů. A byly to luxusní hity – Pod maskou klauna, Je to zlý, Hrobník a smrt a pochopitelně legendární Karel.

Dnešní večer se skutečně hodně vydařil, fanoušci odcházeli nadšení a cestou si ještě pobrukovali některé hitovky Komunálu.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 150

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *