RockShock

Internetový rockový magazin

Třetí ročník multižánrového festivalu KUKOKLI 2020 bude!

Text: 2 Media
Foto: archiv festivalu

Léto a festivaly pod širým nebem zkrátka patří k sobě. Skvělá zpráva je, že tahle rovnice platí také letos, přestože nabídka každoročních festivalových událostí je s ohledem na opatření související s pandemií koronaviru omezená. Návštěvníky všech generací od 24. do 25. července přivítá KUKOKLI 2020 (Kultura, kostel, klid). Třetí ročník multižánrového festivalu opět oživí chátrající barokní kostel v Horním Vítkově u Liberce. KUKOKLI není jen o hudbě, divadle, dobrém jídle, ale i o okolní přírodě, která umocňuje genius loci historického místa. KUKOKLI je také o snaze zpřístupnit mimořádně inspirativní prostor společným zážitkům, zachránit zapomenutý kostel a podpořit jeho opravu.

„Program je sestaven z kapel a interpretů, kteří nás baví, a to jak svou tvorbou, tak osobně, a kteří souzní s nevšední atmosférou kostela a okolí. Koncerty doplňují divadelní představení, pro která jsme letos nově připravili divadelní stage, slam poetry, autorská čtení, workshopy, světelná show a další. Doprovodný program si návštěvníci užijí v šapitó, v teepee nebo na louce. Zážitky návštěvníků jsou obohaceny kontaktem s přírodou a možností psychického odreagování od každodenních starostí. Příjemný čas mohou na našem festivalu prožít celé rodiny, pro děti chystáme divadelní představení a výtvarné dílny,” zvou zakladatelky KUKOKLI Johana Urbanová a Miriam Macnerová Vilímová.

Během dvoudenního festivalu KUKOKLI 2020 zahrají a zazpívají BERT & FRIENDS, KALLE, TOLSTOYS (SK), FIFIDROKI (PL), ASKERS DODGE (DE), MILAN ANDRÉ, ANEŽKA CVEJNOVÁ, THE JAY, SÉPIE Z HOR, ANNA BECKEROVÁ, TRIPONAUT, BARON & RESTYA SKULIAK MANIAK. Divadelní část zahájí dvojice THOMAS & RUHLER (NL), dále diváky čeká improvizační show My kluci, co spolu chodíme, Nebezpečné divadlo s premiérou Krizový pytlík, studenti taneční Konzervatoře Duncan Centre a loutkové představení Nejmenší ze Sámů. V rámci doprovodného programu se představí básník Petr Soukup se svým stand-up vystoupením, David Bolech se slam poetry, Cirkus Poetica nabídne autorské čtení, připraven je také workshop žonglování, výtvarný workshop, jóga smíchu, přednáška o historii kostela, světelná show, světelný fotokoutek Freelighting a další.

Za projektem s názvem KUKOKLI stojí Johanka Urbanová a Miriam Macnerová Vilímová, které kostel v Horním Vítkově zaujal hned při první návštěvě. A to nejen sám o sobě, ale i díky manželům Kačaniovým, kteří od roku 2000 památku spravují a pro její záchranu dělají maximum možného. Johanka s Miriam od první chvíle tušily, že kostel Navštívení Panny Marie je tím pravým místem pro uspořádání festivalu. Zároveň si přejí, aby se díky kulturnímu ožití kostel zviditelnil, a byla tak větší šance získat finance na nákladné opravy a rekonstrukce. Postupem času zjistily, že samy dvě na organizaci festivalu nestačí, a tak přibraly další členy týmu, ochotné a schopné mladé lidi. Společným velkým snem je uspořádat festival na více místech najednou, a upozornit tak na špatný stav chátrajících kostelů, které mají potenciál se opět stát místem pro společná setkávání. Festival KUKOKLI vzniká za finanční podpory Ministerstva kultury České republiky.

Související odkazy:
www.goout.net/cs/listky/festival-kukokli-2020/scvg
www.kukokli.cz
www.facebook.com/KUKOKLI
www.facebook.com/events/242810020232667
www.instagram.com/_kukokli

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 7

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *