RockShock

Internetový rockový magazin

Jihlavští Parricide připomněli reedici svých alb novým videoklipem

Text: Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Je to už poměrně dávno, kdy vystoupilo z jihlavských katakomb na světlo boží deathmetalové komando PARRICIDE, a stejně tak je to dávno, kdy se ‘nadobro’ uložilo k věčnému spánku. Před dvěma lety se ale připomněli světu reedicí dvou prvních řadových alb The Threnody For The Tortured (1997) a Incidents In The Extinct Spot (1999). Reedice vyšla pod hlavičkou Pařátu a Sanity Productions.

A právě druhou zmiňovanou desku připomněli i letos prostřednictvím videoklipu Ineradicable. O jeho zpracování se postarali Radim Grímsvötn a Sane Machane, a jak autoři k samotnému zpracování uvádějí: „Jedná se o alternativní dystopický pohled cizince, který uvízl v několika časových rovinách na cestě domů…” Text není ale nutné brát až tak doslova, důležité je se ponořit do samotné atmosféry videoklipu, což jde ruku v ruce i s hudební stránkou. Parricide se vždy snažili prezentovat ‘svůj’ death metal dosti neortodoxně, a hledali tak nové progresivní cestičky, které mohly být pro klasické deathers snad až ‘nepřijatelné’, jak ostatně napovídá i název aktuálního klipu.

Nový videoklip byl opatřen i remasterovaným zvukem, který má na svědomí vyhlášené studio Hacienda Miloše ‘Dodo’ Doležala. Možná i proto zde vyniká jakási nadčasovost hudby samotných Parricide, a kdo ví, třeba to definitivní uložení k ledu nemusí být až tak definitivní. Comebacky i po delší době jsou dnes docela v trendu, takže můžou třeba překvapit právě i Parricide.

A pokud by se vám videoklip Ineradicable líbil, můžete jej na stránkách RockShocku podpořit v aktuálním kole Video Shockparády.

Související odkazy:
www.discogs.com/artist/6372177-Parricide-9
www.metal-archives.com/bands/Parricide/43452
www.facebook.com/parricidejihlava
www.bandzone.cz/_96741

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 8

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *