RockShock

Internetový rockový magazin

Benefit zářil po roce v Převýšově

12. června 2020, Převýšov, letní parket

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Téměř po roce navštívila kapela BENEFIT Převýšov, tentokrát v pátek 12. 6. 2020. Fanoušci od 20 hodin neustále přicházeli na letní parket, který se rychle zaplňoval. Počasí všem přálo a legendární kapela, která brázdí rockové vody úctyhodných 50 let, krátce před 21. hodinou vystoupila na pódium. Za celou kapelu se s přítomnými pozdravil Jirka Jech a bylo vidět, jak jsou všichni natěšení na dnešní koncert.

S Jirkou se ve zpěvu střídal všem známý a oblíbený Dan ‘Zeppelin’ Horyna, který před pár dny oslavil narozeniny, a po celou dobu bylo znát, že to je jeho koncert. Každý správný rocker musí umět oslavit pořádně narozeniny a v případě člověka takového formátu, jako je Dan ‘Zeppelin’ Horyna, jak jinak než koncertem. Koncert se skládal ze tří setů, mezi kterými byla vždy krátká pauza akorát tak dlouhá na občerstvení a na pokec mezi fanoušky.

První devadesátiminutový set začal megahitem Odpočet, ale zazněly i další pecky – Rokenrol napořád, Ďábelskej anděl, Dostaň mě do nálady, Život nám utíká, Tenhle rokenrol je náš a další. Při nádherném hitu Zpověď popřál Dan Horyna jedné z fanynek ke krásným šestnáctým narozeninám a fanynka si užila tuhle pecku přímo na pódiu.

Ve druhém setu už většina fandů obsadila taneční parket, tančili, zpívali a užívali si skvělý večer, ve kterém nechyběly další pecky – Já jsem v pohodě, Já a ty, Šok máte z nás, Cikánská dívka a kapelník skupiny Milan Vipler zazpíval nádherný ploužák Na kolenou.

Třetí set byl tradičně věnovaný pohádkám – Hrabě Drákula, Šípková Růženka, Honza, Baba Jaga… To už fanoušci křepčili na parketu a zpěv se rozléhal do širokého okolí. Poslední pohádka byla tradičně ta posluchači nejoblíbenější – Smolíček. Fanoušci si vytleskali a vykřičeli ještě několik přídavků, mezi kterými nechyběl Rokenrol, co obletěl svět a Dobrou noc.

Tento večírek se velmi vydařil, poděkování patří kapele Benefit a všem fanouškům za vytvoření báječné atmosféry.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 71

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *