RockShock

Internetový rockový magazin

Komunál otevře sezonu po korona krizi na letním parketu v Nových Dvorech

Text: Pavel Novák
Foto: Pavel Novák

Tak jako se všechny kapely po korona krizi postupně rozjíždějí a všechny koncerty pro letošní sezonu znovu nasmlouvávají anebo se přesouvají samotné termíny, i KOMUNÁL se začíná rozjíždět na plné obrátky. Jako první zastávku si zvolil letní parket v Nových Dvorech u Kutné Hory. Koncert se uskuteční 27. 6. od 20.00 hod. Jako host se představí známá chlumecká post-folkováxa0 kapela ALCHYMIE, složená z kluků ze ‘zámeckého parku’.

Kapelník Alchymie Petr Zborník se speciálně pro RockShock vyjádřil k jejich koncertu s Komunálem těmito slovy: „První vykopnutí letošního roku je pro nás velice důležité, o to víc, když se jedná o společnou akci s našimi bratry z Komunálu. Je pro nás čest zahrát si znovu po dvou letech v Nových Dvorech a jako bonus ve stejné sestavě. Nejenže se těšíme, jak hrábneme do strun, ale také vám konečně představíme nový merch. Ale ze všeho nejdůležitější je pro nás setkání s vámi. Tak, přátelé, oprašte texty, namasírujte nohy, ruce a těšíme se na společný zážitek v této nelehké době.” Taková krásná slova hovoří za vše.

Ale vraťme se ke Komunálu. Ještě před vypuknutím korona krize stihla kapela spolu s fanoušky natočit nový klip nesoucí název Naše věc, který se objevil na kapelním YouTube profilu ještě v březnu. Přestože natáčení klipu probíhalo ve Vraném nad Vltavou v objektu staré haly, dorazilo na natáčení klipu velké množství fanoušků. Pro přiblížení samotného natáčení vám níže přinášíme fotoreportáž. Cílem této reportáže nebylo co nejlépe nafotit skupinu Komunál, ale zdokumentovat právě natáčení videoklipu s fanoušky a vystihnout atmosféru akce. Vzhledem k dostatečnému množství občerstvení probíhalo natáčení ve velmi přátelské a uvolněné atmosféře. Můžete se podívat i na krátké video pořízené na konci natáčení: www.facebook.com/pavel.novak.73997861/videos/vb.100001084661886/2901755363203924

Po vypuknutí korona krize kluci z Komunálu nezaháleli a nový klip byl v rekordní době během pár dnů zveřejněn. Videoklip Naše věc můžete zhlédnout zde: www.youtube.com/watch?v=hjsYnEVazFs

Dále bylo do prodeje uvedeno i nové CD se stejnojmenným názvem Naše věc, které mělo mít původně premiéru 22. března v beznadějně vyprodanéxa0 Lucerně. Tato výjimečná akce – největší koncert v historii kapely – se bohužel nemohla uskutečnit, ale již je znám náhradní termín 27. 9. 2020, takže fanoušci o nic nepřijdou a vstupenky zůstávají v platnosti. Kluci z Komunálu toho v poslední době stihli opravdu velmi mnoho – např. roušky s logem kapely, udělal se ‘pořádek’ na YouTube, a tak si můžeme na profilu Komunál Music poslechnout i obrovské množství starších skladeb. Zbývá tedy už jen Komunálu popřát, aby se jim zbytek sezony vydařil a aby měli mnoho vyprodaných koncertů.

Související odkazy
www.facebook.com/Komunální-Odpad-102803251167
www.komunalniodpad.com
www.zamecka-restaurace.eu
www.facebook.com/www.Alchymiekapela.cz
www.alchymie-kapela.cz

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 32

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *